Her gün bir oyun önerisi

İTÜ ETA Vakfı çatısı altında yer alan Doğa Koleji, evden eğitim döneminde öğrencilerin aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için çeşitli oyunlar ve aktiviteler hazırlayarak velileriyle paylaşıyor. Okul öncesi ve ilkokul kademesindeki öğrenciler için hazırlanan bu renkli içeriklerle çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Haberler 09.04.2020 - 03:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büra Aparan Akn, yeni tip korona virüs salgn nedeniyle eitime evden devam eden örenciler için eitici aktivite önerilerinde bulundu. Evden çkmadan kolay bulunabilecek malzemeleri kullanarak her gün için bir oyun gelitiren Akn, Bu dönemde çocuklarn farkl davranlarn gözlemleyebilirsiniz. Daha sinirli, hareketli ve zaman zaman sizi zorlayan davranlar sergileyebilirler. Evden eitim sürecini öretici oyunlar ve aktivitelerle onlar için keyifli hale getirirsek çocuklarn elenirken örenmelerini salayabilir, duygusal olarak rahatlamalarn salayabiliriz dedi.

Büra Aparan Aknn çocuklar için hazrlad her güne bir oyun tavsiyeleri öyle:

Pazartesi

1. snf: Karton bir kutunun içine evden küçük objeler doldurun. Gözlerinizi kapatn ve kutunun içinden seçtiiniz objeyi avucunuzun içinde saklayarak ne olduunu bulmaya çaln.

2. snf: çi görünmeyen üç tane kupa ya da bardaa ihtiyacnz var. Bardaklar ters çevirin. Bir tanesinin içine küçük bir eya gizleyin, bardaklar hzlca hareket ettirerek, gizli eyann hangi bardan altnda olduunu bulmaya çaln.

3. snf: Kt katlayarak uçak yapmay örenin. Kttan uçaklarnz biraz renklendirin ve uçua hazrlayn. Kimin uçann daha uzun süzüleceini görmek için yarma düzenleyin.

4. snf: Birlikte origami yaplan videolar izleyin ve kttan kurbaa yapmay örenin. Yaptnz kurbaalarnz yartrn.

Sal

1. snf: Scak souk oynayn. Aile üyelerinden biri odann dna çksn ve odann içerisinde saklanm olan objeyi bulmaya çalsn. Sakladnz yere yaklatkça scak, uzaklatkça souk demeyi unutmayn.

2. snf: Birlikte gazete kdn katlayarak gemici apkas yapmay örenin. Bir kaptan olsaydnz nereye gitmek isterdiniz anlatn.

3. snf: Nesi var, nesi yok oynayn. Aklnzdan bir hayvan tutun. Karnzdaki kii sorular sorarak o hayvan tahmin etmeye çalsn.

4. snf: Sessiz film oynayn. Aklnzdan bir film ad tutun ve konumadan karnzdaki kiinin filmin adn bulmas için anlatmaya çaln.

çaramba

1. snf: Rüzgr gülü yapn ve üfleyerek döndürün.

2. snf: Evet-hayr oynayn. Karnzdaki kiiye evet ya da hayr dedirtmeye çaln.

3. snf: Gözlerini kapatn ve farkl tatlar tattrp ne olduunu bulmasn isteyin.

4. snf: sim-ehir oynayn. Sayfann üst tarafna SM-EHR-BTK-HAYVAN-EYA-SANATçI-ÜLKE ve NOT yazn. Alfabeyi sayarken Dur denildii anda çocuunuz hangi harfte kaldysa o harfle balayan isim, ehir, bitki... bulmaya çalr. lk bitiren, bitti deyip 20ye kadar sayar. 20 olduunda herkes yazmay brakr. Bulunamayan yerlere 0 puan verilir. Eer iki kii ayn eyi yazmsa onlar 5 puan alr. Birbirinden farkl olanlara da 10 puan verilir. Son oyunda bütün puanlar toplanr.

Perembe:

1. snf: Bir müzik açn, dans edin, müzii durdurunca durun ve balaynca tekrar dans edin.

2. snf: Kelime türetme oynayn. Örnein, Ma kelimesi ile balayan (Masa, masal, mandal, maaza, magazin...) kelimeler bulmaya çaln. En uzun kelimeyi bulan bir sonraki türetilecek kelimeyi seçsin.

3. snf: Not katlarna tandnz kiilerin isimlerini yazn ve katlayarak bir kutuya atn. Srayla kutudan katlar çekin. çektiiniz ktta kimin ismi yazyorsa onu taklit edin.

4. snf: Aile üyeleri evde kendilerini anlatan 3 eya bulur. Herkes, getirdii eyalar görünür bir yere koyar. Ailedeki dier kiiler neden o eyalar seçmi olabilecei ile ilgili tahminlerde bulunur.

Cuma:

1. snf: Seçtiiniz sözcüklerin son harfleriyle balayan yeni sözcükler türeterek kelime türetme oyunu oynayn.

2. snf: Kda istediiniz bir eyi çizin. Kd çizdiiniz taraf görünmeyecek ekilde katlayn ya da arkasn çevirin. Karnzdaki kii çizdiiniz eyle ilgili sorular sorarak ne çizildiini bulmaya çalsn.

3. snf: Türkiye haritasn birlikte inceleyin ve harita üzerinde yer alan ehirleri gösterin. ncelediiniz ehre ait özellikleri konuun. Ayn etkinlii dünya haritas üzerinde de yapabilirsiniz.

4. snf: Tüm aile bireyleri srayla hayatlarnda en mutlu olduklar günü konumadan beden diliyle anlatmaya çalrlar. Dier aile üyeleri ise hangi günü anlattn tahmin etmeye çalr.

Ana Sayfaya Git