“Her öğrenci istediği bölüme kolayca geçiş yapabilir"

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihleri 20 Eylül’de başlıyor ve 23 Eylül’de sona eriyor. Abdülkadir Gayretli, “Her öğrenci istediği bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkânları ile kolayca okuyabiliyor” dedi.

Haberler 21.09.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, 2021-YKS ek yerletirme bavurularnn 20-23 Eylül tarihleri arasnda alnacan açklad. Yükseköretim programlarna kayt ilemleri tamamlandktan sonra bo kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYMye bildirildi. Ek yerletirmeler de bu kontenjanlar esas alnarak yaplacak.

Örencilerin ek yerletirmede istemedikleri bölümlere yerletii takdirde endie duymamas gerektiini söyleyen Abdülkadir Gayretli, Her örenci istedii bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçi imknlar ile kolayca okuyabiliyor diye konutu.

Konuyla ilgili konuan stanbul Geliim Üniversitesi (GÜ) Mütevelli Heyeti Bakan Abdülkadir Gayretli, örencilerin ek yerletirmede istemedikleri bölümlere yerletii takdirde endie duymamas gerektiini söyledi. Gayretli, Her örenci istedii bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçi imknlar ile kolayca okuyabiliyor ifadelerini kulland.

BAVURU ÜCRETN UNUTMAYIN

Abdülkadir Gayretli öyle konutu:

Ek yerletirme bavuru ücretinin unutulmamas gerekiyor. Ek yerletirme ücretini yatrmayan adaylarn ek yerletirme için yapm olduklar tercihler geçersiz saylyor ve yerletirme ilemine alnmyor.

Ana Sayfaya Git