Her öğrenciye özel eğitim?!

ViewSonic Avrupa ve Uluslararası Başkanı Craig Scott, eğitim kurumlarında kullanılmaya başlanılan sisteme ilişkin, "Yeni teknolojide öğrenci işin içine giriyor. Öğrencilere 'Şunu şöyle yap' demekten ziyade ufak ince yollar göstererek, onları işin içine katıyor." dedi.

Haberler 31.01.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim kurumlarnda kullanlmaya balanan ViewBoard interaktif ekranlar ve myViewBoard yazlm ekosistemi, Türkiye Özel Okullar Dernei tarafndan Antalyada Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde düzenlenen Eitim Sempozyumunda tantld.

Scott, yapt açklamada, teknoloji, donanm ve yazlm alanyla sempozyumda yer aldklarn söyledi.

Büyük veri ileme, yapay zeka, makine örenimi gibi yeni teknoloji trendlerinin eitimde aktif rol üstlendiini ifade eden Scott, bugün birçok okulda akll tahtalara, interaktif etkileimli ekranlara doru geçi yaandn kaydetti.

Teknolojide donanm kadar yazlmn da paralel olarak gelime gösterdiine iaret eden Scott, Geleneksel öretimde tek yönlü bir öretim sistemi var, öretmen örencilere Bu, udur diye bilgilerini aktaryor, yeni teknolojide ise örenci iin içine giriyor. Örencilere unu öyle yap demekten ziyade ufak ince yollar göstererek, onlar iin içine katyor. diye konutu.

Teknolojik donanmlarn eitim yazlmlarn sistemlere entegre etmesi gerektiine deinen Scott, bunun da sürekli yeni fikirlerin ortaya çkmasn saladn bildirdi.

- HER ÖRENC çN ÖZEL ÖRENME MODEL OLUTURAN YAZILIMLAR GELTRLYOR

Bilgisayar, ekran, projeksiyon cihaz gibi donanmlarn çok sk deimediini ancak yazlmlarn o günün ihtiyaçlarna göre sürekli deiiklik gösterdiini vurgulayan Scott, unlar kaydetti:

Donanm sadece bir araç. Esas ii gelitiren, ii yapan yazlm. Yeni teknolojiler, büyük veri ileme, makine örenimi, yapay zeka eitimde çok daha hzl ve iyi örenmeyi salayacak, bu da yazlmla mümkün olacak. Siz tüm datay topladnzda kiinin özel örenme modeli bile oluturabileceksiniz. Her örencinin datasn bilgisayar alacak, yapay zekayla ileyecek ve uygun örenim modelini öretmene verecek. Makine öretmeyecek, sadece asistanlk yapacak. Böyle bir yöntemle çocuklar daha hzl örenecek. Artk dünyann her yerinden milyarlarca veriyi toplayp, deiik veriyi neredeyse sorunsuz bir sistemle ileyip, analiz edebilme kabiliyetine geldik. Bunu artk eitimde de önümüzdeki yllarda çok daha youn ekilde kullanacaz.

Scott, sempozyumda Türkiyenin eitime ne kadar odaklandn, teknolojiye itahl olduunu gördüklerini belirtti.

ViewSonic Türkiye, Orta Avrupa ve Balkanlar Bölge Müdürü Hasan Koçyiit de ilk defa bu sempozyuma katldklarn ve etkileyici bulduklarn söyledi.

Özellikle sempozyumda yeni teknolojilerin, büyük data ve yapay zeka konularnn ilendiini anlatan Koçyiit, çok faydalandk ve çok ey örendik. Buradan da önemli geri bildirimler aldk, ürünlerimizi daha nasl iyi gelitirebileceimizi örendik. dedi.

Koçyiit, verimli bir çalma gerçekletirdiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git