Her okula internet!

Milli Eğitim Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında yapılan anlaşmayla, Türkiye genelindeki 3 bin 374 okula yüksek kapasiteli ve hızlı internet erişim hizmeti sunulacak.

Haberler 04.10.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Böylelikle okullar yüksek nitelikli video, ses, resim gibi eitim içeriklerine ulaabilme imkann yakalayacak

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB) ve GSM operatörleri arasnda yaplan anlamayla, Türkiye genelindeki 3 bin 374 okula yüksek kapasiteli ve hzl internet eriim hizmeti sunulacak.

Bakanlk tarafndan internet eriimi olmayan okul kalmamas, düük kalitede hizmet alan okullarn eriim kalitesinin yükseltilmesi ve bu okullar için sürecin daha yönetilebilir hale getirilmesi hedefiyle yürütülen çalmalara bir yenisi eklendi.

Bu kapsamda, MEB Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü (YETEK) ile GSM operatörleri arasnda Geni Bant nternete Eriim Hizmet Alm sözlemeleri imzaland.

Bakanln GSM operatörleri ile yapt bu anlama ile kablolu internet eriim imkan olmad için uydu eriimi kullanan 3 bin 374 okula daha nitelikli, yüksek kapasiteli, hzl ve yönetilebilir internet eriim hizmeti sunulmu olacak.

- Okullar yüksek nitelikte eitim içeriklerine ulaabilecek

Turkcell ve Vodafone ile yaplan bu anlamayla, FATH projesinin ana hedeflerinden olan öretmen ve örencilerin en doru ve en güncel bilgiye eriimini salamak amaçlanyor.

birliiyle okullarn eriim hizmetlerinin iyiletirilmesi ve GSM ebekesi kapsamnda bulunanlara da GSM mobil ebekesi üzerinden eriim hizmeti salanmas hedefleniyor.

Okullar, 36 aylk süreyi kapsayan sözlemeler çerçevesinde yüksek nitelikli video, ses, resim gibi eitim içeriklerine ulaabilecek. Ayrca internet eriiminin salanmasnda aksaklk yaanan okullara hizmet sunulacak.

Ana Sayfaya Git