"Her Sınıfın Bir Fakir Ailesi Var"

Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde başlatılan "Her Sınıfın Bir Fakir Ailesi Var Projesi" kapsamında öğrencilerin evlerinden getirdikleri gıda malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Haberler 09.01.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul Müdürü Mehmet Sddk Baykara, projeyi hem örencilerinin iyi birer insan olmalarn salamak hem de ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze olsun yardm etmek amacyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Projeyi daha önce görev yapt okullarda da uyguladn anlatan Baykara, ayn çalmay Vandaki öretmen ve örencilerle paylatnda olumlu yantlar aldn ifade etti.

nsanlarn çevresindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulamas ve yardm etmesi gerektiini vurgulayan Baykara, Konuyla ilgili öretmen arkadalarla bir toplant yaptk ve projeyi anlattm. Destek verdiler. Projemizin amac çevremizdeki fakir ailelere örencilerin eliyle ulaabilmek ve ihtiyaç sahibi örencilerimizin velilerine maddi katkda bulunmaktr. dedi.

u anda 33 snfn birer aileye her ay yardmda bulunduunu aktaran Baykara, örencilerin projeye evlerinden getirdikleri gdalarla, öretmenlerin ise alveri kart ya da çeki ile destek verdiklerini dile getirdi.

- Faydal olmann onurunu yayorlar

Örencilerin snflarnda belirlenen yiyeceklerin karsna isimlerini yazdrdn, ardndan gdalar uygun günde bir araya getirerek paketlediklerini anlatan Baykara, öyle konutu:

Temennimiz projenin Türkiye genelindeki bütün okullarda uygulanmasdr. Bugün birkaç aileye gittik onlarn yüzündeki tebessüme ahit olduk. Örencilerden aldm dönü beni o kadar mutlu etti ki. Örencilerimiz bu yardm kendi elleriyle yaptklar zaman özgüven oluuyor. Örencilerim faydal olmann onurunu, ihtiyaç sahibi birisine el uzatmann mutluluunu yayorlar. nanyorum ki bu mutluluk hayatlarna bir çok ivme kazandracak. Hayata çok farkl bakacaklar. Kendilerinin de topluma faydal olabileceklerine inanacaklar. Birilerinin kendilerinin o küçük yardmlaryla ne kadar büyük eyler, ne kadar büyük kazanmlar elde edeceklerini görecekler.

- Aileler de destek verdi

Öretmenleriyle ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip yardm kolilerini veren örenciler büyük mutluluk yayor.

Ailesinden projeye destek için sv ya istediini anlatan örencilerden Arafat Uraz, ilk bata ailesinin duruma ardn ancak projeye destek olmak için ellerinden geleni yapmak istediklerini anlatt.

Bir imam hatip örencisi olarak bu ii yapmaktan mutluluk duyduunu dile getiren Uraz, Yardmlamay çok sevip benimsedik. nsanlara d görünüünden çok, içindeki niyetiyle masumluuyla yaklamaya, ilgilenmeye çalyoruz. Ailelerimiz yaptmz bu ie hem ard hem de sevindiler. ifadesini kulland.

Örencilerden Sümeyye Barlas da projeyi duyunca arkadalarna da anlattn ve tüm snfn projeyi sahiplendiini ifade etti.

Gda götürdüü ailelerin durumunu görünce çok üzüldüünü belirten Barlas, O ailelerin hallerini görünce halime bir daha ükrettim. Onlara ulap gda yardmnda bulunmamz beni mutlu ediyor. O anki hissettiklerimi anlatamam. Böyle bir iin içinde olmak beni duygulandrd. Evimizde bir iki gda eksilirse aç kalmayz ama onlara giderse tok olurlar. Aileme teekkür ederim. Onlarn yardmlaryla projemizi devam ettiriyoruz. dedi.

Projenin ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için gerçekletirildiini vurgulayan Melisa Akko da O aileleri mutlu etmek bizim için onur verici bir durum. Ailem, onlarn yerinde bizde olabilirdik düüncesiyle bu projeyi destekliyor. dedi.

Ana Sayfaya Git