Her şey öğrencilerin üşümemesi için

Çınar İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler için seferberlik başlatıldı. Çalışma çerçevesinde, 2 bin 500 öğrenci için elbise ve ayakkabı temin edildi.

Haberler 07.12.2017 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde Kaymakamlk ve Milli Eitim Müdürlüü ile Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf, ihtiyaç sahibi örenciler için seferber oldu. K öncesi 48 okulda örenim gören ihtiyaç sahibi 2 bin 500 örenciyi tespit eden lçe Milli Eitim Müdürlüü, Sosyal Yardmlama Vakf üzerinden örenciler için yardm toplad. Örenciler için tek tek özenle paketlenen yardmlar, lçe Milli Eitim ube Müdürü ve Ziya Gökalp lkokulu Müdürü Zülküf Özkann koordinasyonunda örencilere datlyor. Özkan, kimi zaman çocuklarn montlarn kimi zaman ayakkablarn giydirerek sevinçlerine ortak oluyor.

Sevinçleri bizi mutlu ediyor

çocuklarn gözlerinde gördükleri sevincin kendilerini mutlu ettiini vurgulayan Özkan, çocuklarn o mutluluunu, gözlerindeki sevinci görünce bizler de mutlu oluyoruz. Bu çalmay hemen hemen her yl yapyoruz. Okullarmzdan maddi durumu düük olan örencilerin listelerini istiyoruz. Bunlar birletirip Sosyal Yardmlama Vakf araclyla yardm talep ediyoruz. Her yl düzenli olarak bize yardmlar geliyor. Bu yl da 48 okulda bin 500 örencimize yardmlar geldi. Tüm ilçemizdeki okullarmza bu yardmlar datyoruz. Farkl zamanlarda lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de maddi durumu düük örencilere yönelik sürekli çalmalar yürütüyor. Bundan dolay okula devam edemeyen, maddi sknts olmayan örencilerimizle birebir yardmc olmaya çalyor ve topyekun çocuklarmz okula kazandrma, çocuklarn mutluluunu hissetme adna bu tür çalmalara çok fazla yer veriyoruz dedi.

Hedef 5 bin örenci

Yardmlarn iki farkl etapta ihtiyaç sahibi örencilere ulatrlacan belirten Özkan, unlar kaydetti:

lk etapta 2 bin 500 örenciye yardmlar geldi. Onlarn datmlar devam ediyor. Daha sonraki süreçte tekrardan ikinci bir liste göndereceiz yardmlar için bir 2 bin 500 kii de o ekilde gelecek. Toplamda bu yl 5 bin örencimize giyim yardm datm olacaz. Eitim fedakarlk gerektiriyor iin açkças. Bizler de çocuklarmzn gelecei için, vatana, millete hayrl birer evlat olabilmesi için elimizden geleni yapyoruz. Bu anlamda ilçenin kaymakamnn desteini arkamzda hissediyoruz. Onlarn destei ve gücüyle yolumuza devam ediyoruz.

Örencilerden Dicle Açkgöz, aldklar yardmlardan dolay sevinçli olduklarn belirtirken, Bünyamin Kapçak ise çok sevindim. Yardm ettiiniz için teekkürler. Bu elbiselerimi eskileri yrtlnca giyeceim ifadelerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git