Her şey ücretsiz

Öğrenci ve velileri sömüren, okullarda rant sektörüne dönüşen "Yardımcı Kaynaklar" sömürüsüne son verildi. Tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynaklar Kasımdan itibaren ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacak.

Haberler 22.10.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, tüm eitim kademelerinde yardmc kaynaklarn ve destekleyici eitim materyallerinin kasm ayndan itibaren ücretsiz datlmaya balanacan bildirdi.

Özer, AK Parti hükümetlerinin, 2002 ylndan itibaren eitimde kalitenin arttrlmasyla ilgili çok ciddi yatrmlar yaptn söyledi.

Bu kapsamda tüm kademelerde eitime eriim ve okullama konularnda çalmalar yapldn aktaran Özer, eitimde frsat eitliini artrmak için ders kitaplarna ücretsiz eriimle ilgili çok önemli admlarn atldn ifade etti.

Bakan Özer, 2003ten itibaren tüm kademelerde ders kitaplarnn ücretsiz verildiini, bugüne kadar 3 milyar 374 milyon kitap datldn hatrlatarak, 2021 ylndan sonra da bu hizmet ayn ekilde devam edecek. diye konutu.

- Bakanlk okullarda yardmc kaynak kullanlmasn yasaklad

Bakanlk tarafndan yardmc kaynaklarn ücretsiz datlmas çalmasna deinen Özer, yardmc kaynak konusunun yllardan beri kamuoyunda tartmalara yol açan bir husus olduunun altn çizdi.

Özer, Bakanln okullarda yardmc kaynak kullanlmasn yasakladn hatrlatarak, ders kitab haricindeki tüm kaynaklarn örenci ve öretmenlere ücretsiz ekilde ulatrlmas için çaltklarn dile getirdi.

Son günlerde yardmc kaynaklarn velilere zorla aldrld konusunda kamuoyunda haberlerin yer aldn anmsatan Özer, tüm il milli eitim müdürlüklerinin ve okullarn, örencilere yardmc kaynak aldrlmamasna yönelik uyarldn aktard.

Mahmut Özer, yardmc kaynak destei için çaltklarn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Sadece LGS ve YKS snavlarna hazrlk için deil, 2. snftan 12. snfa kadar tüm kademelerde ve snf seviyelerinde etkinlikten ayrntl fasiküllere kadar, yani mevcut örenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adm attk. Ekim aynn ilk haftasnda web sitemizden 2. snftan 12. snfa kadar tüm snf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarnn fasiküllere kadar, LGS ve YKSdeki snav sorularna kadar çok kapsaml ve çok nitelikli kaynaklar örencilerimizin, öretmenlerimizin eriimine açtk, bunlara ücretsiz olarak eriimini kolaylatrdk.

- Ders kaynaklar ve yardmc destekleyici materyallerin datmyla ilgili yönerge hazrladk

Bugünden itibaren yeni bir adm daha attklarn, ders kaynaklarnn ve yardmc destekleyici materyallerin datmyla ilgili yeni yönerge hazrladklarn duyuran Özer, öyle devam etti:

Bir taraftan ders kitaplar ücretsiz olarak datlmaya devam ederken, dier taraftan Milli Eitim Bakanlnn hazrlad destekleyici öretim materyallerinin ve yardmc kaynaklarn dijital ortamda ücretsiz eriimini artrrken, dier taraftan da baslarak tüm okullara, tüm snflara datlmasyla ilgili karar aldk. Bir yönerge deiikliine gidiyoruz. Kasm ayndan itibaren de bunu uygulamaya geçiriyoruz. Aslnda bunu, bu ay içerisinde uygulamaya geçirdik, ama tüm illerde ilk defa kasm ayndan itibaren uygulamaya geçireceiz. Biliyorsunuz bir hafta önce Arya gitmitim. Arda 140 bin örencimiz var. 140 bin örencinin tamamna bu hazrlam olduumuz kaynaklar, o gün itibaryla eritirdik.

- Tüm örencilerimizi bu süreç içerisinde destekleme mecburiyetimiz var

Herhangi bir okul yöneticisi ve öretmenin yardmc kaynak almna zorlamaya hakk olmadn yineleyen Özer, sözlerini öyle sürdürdü:

Milli Eitim Bakanl olarak tüm örencilerimizi bu süreç içerisinde destekleme mecburiyetimiz var. Dolaysyla bir taraftan Kovid-19 sürecindeki örenme kayplarn telafi etmek için de frsat olarak deerlendirdik. Bu iki boyutlu devam edecek. Bir taraftan Kovid-19 sürecindeki örenme kayplarn telafi etmeyle ilgili destekleyici materyal olarak hizmet edecek dier taraftan her ayn banda bunlar dijital olarak ücretsiz eriime sunarak ve basl olarak tüm illere, okullara datarak yllardan beri kronik olan problemin rehabilitasyonuyla ilgili çok önemli bir adm atacaz.

Yardmc kaynaklarla ilgili hazrl çok deneyimli uzman bir kadronun yönettii bilgisini veren Özer, Temel eitimden ortaöretime, özel eitimden mesleki eitime kadar yllardan beri yardmc kaynak, soru bankas, fasiküller, etkinlik kitaplarn hazrlayan ekip, her geçen gün kapasitesini artrarak ülkemizin gençlerinin eitim kalitesini artrmayla ilgili inanlmaz bir kaynak havuzu oluturuyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git