Her şeyi devletten beklemedi

Diyarbakır’da beden eğitimi öğretmeni Özgür Büyük’ün imkanı olmayan okullar için başlattığı kampanya yoğun ilgi gördü.

Haberler 14.11.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kampanyaya balarken 25 okul hedeflediklerini dile getiren Büyük, Bugün verdiklerimizle beraber 51nci okula ulatk. Malzeme destekleri de gelmeye devam ediyor. Her eyi devletten beklememek lazm. Tabi ki devletimizin yaptklar da ortada ama özel sektörü de ayaa kaldrmak lazm dedi.

Merkez Yeniehir ilçesi air Srr Hanm Ortaokulunda beden eitimi öretmenlii yapan Özgür Büyük, imkan olmayan okullar için spor malzemesi kampanyas balatt. Kampanyaya balarken 25 okul hedefleyen Büyük, gelen desteklerle 51 okula ulat. Okullardaki birinci sorunun malzeme sknts olduuna deinen Büyük, Biz bu projeyi balattmz zamanda da üstüne basarak söyledik. Her eyi devletten beklememek lazm. Tabi ki devletimizin yaptklar da ortada ama özel sektörü de ayaa kaldrmak lazm. Diyarbakrda 24e yakn özel okul var. STKlar, iadamlar, kulüplerimiz var. Bunlar biraz ayaa kaldrmamz lazm. Sosyal medya üzerinden durumu iyi olmayan köy ve ilçe okullar bata olmak üzere okullara sportif anlamda malzeme destei sunmaya çalyoruz. Aslnda amacmz 25 okuldu. Bugünden itibaren verdiklerimizle beraber 51nci okula ulatk. Malzeme destekleri de gelmeye devam ediyor. Herhalde 110 okula ulaacaz dedi.

Farkndalk oluturmaya çalyoruz

Verdikleri malzemelerin çok büyük olmadn ama farkndalk oluturmaya çaltn aktaran Büyük, Bir kii bunu yapabiliyorsa birkaç kii birleip daha farkl çalmalar yapabilir diye düünüyorum. Sportif anlamda destek alabileceimiz insanlarla görütük. çok da güzel dönüler oldu. Almanyadan bile Biz ücretini gönderelim topu siz aln diyenler oldu ama hiçbir ekilde ücret kabul etmiyoruz. Topu bize ulatrn, sizin vastanzla meslektalarmza ve örencilere verelim diyoruz. Tepkiler güzel, kampanya büyümeye devam ediyor. Aslnda biz kampanyay bitiririz diyorduk ama bu gidile bitirmeyeceiz. Kampanyay top anlamndan çkarp artk voleybol, basketbol filesi, badminton seti, dart malzemeleri gibi malzemelere dönütürmeye çalacaz. Her eyi de devletten beklemeyelim. Diyarbakrda, bölgede i adamlarmz var. Onlar bu konuda uyandrmamz gerekiyor. Onlar uyandrrsak devletimize hiç gerek kalmadan bütün okullara çok daha güzel bir ekilde ulaabiliriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git