Her şeyi devletten beklemediler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Akbaş köyündeki okulda görevli 10'u kadın 18 öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aldıkları boyayla okullarını boyadı.

Haberler 24.11.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde bir köy okulunda görev yapan 10u kadn 18 öretmen, okulu el birliiyle boyayarak güzel bir görünüme kavuturdu.

Akba Köyü lkokulu/Ortaokulunda görev yapan 18 öretmen, 278 örencinin eitim gördüü okulu boyayp, bahçesini düzenledi.

Öretmenlerin bu anlaml çalmas, köy sakinlerinden ve velilerden takdir toplad.

- Birlikten bir güç doar

Okul Müdürü Mehmet Zeki Bçakç öretmenlerin yaptklar çalmalardan büyük memnuniyet duyduklarn söyledi.

Bçakç, 10u kadn 18 öretmenin örencilere kaliteli eitim hizmet sunmak için büyük çaba gösterdiini, hep birlikte okulu güzelletirebilmek için ellerinden geleni yaptklarn belirtti.

Bçakç, öyle konutu:

Birlikte okulumuzu güzelletirmek için elimizden geleni yapyoruz. Birlikten bir güç doar. Biz de okulda bir birlik içerisindeyiz. lçe Milli Eitim Müdürlüümüzden aldmz boyalarla okulumuzu kendimiz boyuyoruz. Her eyi devletten beklememek lazm. Fedakar öretmenlerimizle güzel eyler ortaya çkarttk. Okulumuzu boyadk, bahçemizi güzelletirdik. Örencilerimize daha iyi bir ortamda eitim vermek için çabalyoruz.

Ders sonras eline ald frçayla okulu boyayan Sosyal Bilgiler Öretmeni Dilan Santalu, örencilere iyi ortamda eitim vermenin önemine deindi.

Erkek öretmenlere boyamada yardmc olduklarn vurgulayan Santalu, Müdürümüz ve öretmen arkadalarmzla örencilerimize daha ferah bir ortam salamak adna snflarmz boyuyoruz. Bozuk sra, masa varsa onlarn tamirini yapyoruz. dedi.

- Güzellikleri yapmaya devam edeceiz

Öretmen Selim Aydn ise el birlii ile okulu güzelletirmeye çaltklarn söyledi.

Ders d zamanlarda okulun eksiklerini tamamlamaya çaltklarn vurgulayan Aydn, unlar kaydetti:

Elimizden geldiince birlik ve beraberlik içerisinde bu eitim ortamn çocuklarmza uygun hale getirmeye çalyoruz. Bir eyi sevince fedakarlk yapmak istiyor insan. Biz eitime gönül verdiimiz için yaptmz fedakarlklar gözümüze gelmiyor. Elimizden geldiince devletimizle bu güzellikleri yapmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git