Her üniversiteye zorunlu değil!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı bildirildi.

Haberler 28.03.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK, uzaktan eitim sürecine ilikin rektörlüklere yaz gönderdi. Yazda, YÖK Genel Kurulunda, yükseköretimde 2019-2020 eitim öretim yl bahar döneminde eitim öretimin sadece uzaktan eitim, açk öretim ve dijital öretim imkanlaryla sürdürülmesine karar verildii anmsatld. Bahar döneminde yüz yüze eitim yaplmayacana vurgu yaplan yazda, unlar kaydedildi:

TEORK DERSLER

Bu kararn sonras kamuoyunda YÖKün uygulamal olmayan teorik derslerin tamam için uzaktan yaplacak eitimi zorunlu kld eklinde yanl bir alg olutuu görülmütür. Halbuki daha önce de ilgi yazmz ve yaplan toplantlarmzda belirttiimiz gibi her bir üniversitemizin ilgili programlarnn doas gerei, hangi dersleri uzaktan öretim yöntemleriyle yapaca, bu zorlu süreçle snrl kalmak kaydyla, üniversitelerimizin yetkili karar organlarnca dorudan karara balanacaktr.

Teorik derslerin tümünün uzaktan öretim yöntemi ile verilmesine yönelik herhangi bir karar alnmadna iaret edilen yazda, Bu husus üniversitelere braklmtr. Bu olaanüstü sürecin ancak üniversitelerimizin kendilerine uygun farkl çözümler üretmesine imkan tanyarak atlatlabileceine ve YÖK olarak üniversitelerimizin bu hususta doru karar almadaki yetkinliklerine ve yeteneklerine güvenmekteyiz. denildi.

Ana Sayfaya Git