Herşey Berivan için!

Siirt'te bir grup öğretmen, sosyal medyada gördükleri ve durumu ağırlaşan lösemi hastası 14 yaşındaki Berivan Azun'a moral vermek ve mutlu olmasını sağlamak amacıyla etkinlik düzenledi.

Haberler 24.04.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Baykan ilçesine bal Ataba beldesinde yaayan 14 yandaki Berivan, 2 yldr yakaland lösemi hastal ile mücadele ediyor. Durumu arlaan Berivan sosyal medyada gören bir grup öretmen, Berivana destek olmak, moral vermek ve mutlu olmasn salamak amacyla harekete geçti.

Selahattin Eyyubi Ortaokulunda öretmen Gülsüm Avados ve öretmen arkadalar Berivan sevindirmek amacyla etkinlik düzenlemek istedi. Siirt Devlet Hastanesi yönetimi ile görüen öretmenler, destekle çok sayda oyuncak ald.

Siirt Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinlikte, palyaço gösterisi yapld, lösemi hastas Berivan, öretmenlerin desteiyle alnan oyuncaklar hasta çocuklara datt.

Etkinlie, l Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay da katld.

- Berivann can çok acyordu

Avados, Berivan sosyal medyada gördüünü, onunla tanmak istediini anlatarak, zaman zaman hastal nedeniyle Siirt Devlet Hastanesinde tedavi gören Berivan hastanede ziyaret ettiklerini söyledi.

Berivann durumunun ar olduunu gördüklerini ifade eden Avados, Berivann can çok acyordu. Onu mutlu etmek, güldürmek istedik. Öretmenler olarak hastay nasl mutlu edebiliriz diye düündük. 23 Nisan çocuklar için en güzel günlerden ve mutlu olmalar gereken bir gündür. Böyle bir günde çocuklarn yüzünü güldürmek istedik. Berivan araclyla hastanede yatan bütün çocuklarn bayramn kutladk. Amacmz Berivan ve dier çocuklarn gülmesiydi. diye konutu.

- Moral ona ilaç kadar fayda veriyor

Berivann babas Sbatullah Azun ise kzn mutlu etmek için düzenlenen etkinlik için öretmenlere teekkür ederek, etkinliin Berivan ve bütün hasta çocuklara büyük bir moral olduunu söyledi.

Kznn morale ihtiyac olduunu dile getiren Azun, Zaten o da bu etkinlikten dolay çok mutlu oldu. çocuum baya neelendi. Durumu ar olmasna ramen oyuncaklar datt. çocuun gezip dolamas lazm, moral ona ilaç kadar fayda veriyor. dedi.

ki yldr kznn hastalkla mücadele ettiini kaydeden Azun, kznn tedavisi için arabas ve arazisini sattn, çok sknt yaadklarn ama hiçbir eyin kznn salndan önemli olmadn anlatt.

Kendi imkanlaryla kzn tedavi ettirmeye çaltn kaydeden Azun, Benim çocuum hasta haliyle TEOG snavndan 420 puan ald. çocuumun çok hayalleri var. Öretmen, savc olmak istiyor ve daha nice hayalleri var. çok eyler yapmaya cesareti var. Devlet büyüklerimiz Berivana destek çkarsa gerçekten çok iyi olur. Destek bekliyoruz. Kzmn salna kavumasn istiyorum. ifadelerini kuland.

Ana Sayfaya Git