Hizmet-Der'den eğitimlerini tamamlayan öğrencilere başarı belgesi

Diyarbakır'da faaliyet yürüten Hizmet-Der bünyesinde açılan yaz kurslarında dokuz farklı alanda eğitimini tamamlayan 40 öğrenciye başarı belgesi verildi. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet yürüten Kur'an Nesli Platformuna üye Hizmet-Der, kendi bünyesinde açtığı yaz kurslarında dokuz alanda eğitimini tamamlayan 40 öğrenciye başarı belgesi verdi.

Haberler 27.08.2017 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

22 Temmuzda balayan ve 18 Austosta sona eren yaz kurslarnda; tecvit, siyer, peygamberler tarihi, sahabe hayat, slami adaplar, fkh, Türkçe, matematik ve fen alanlar olmak üzere toplam dokuz farkl alanda eitim verildi.

Baarl olan örenciler için bir program düzenlendi. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda bir konuma yapan Hizmet-Der Bakan Lütfi Karaduman, çocuklarn daha iyi yetiebilmesi amacyla böyle bir çalma yaptklarn söyledi.

Karaduman Derneimiz kendi bünyesinde bu yaz mevsimi program kapsamnda, 22 Temmuzda balatm olduu bir kurs vard. Bu kurs 9 dersten oluan slami ve fenni konular üzerinde yaplan bir çalmadr. Bu çalmada yaklak 11 hoca görev ald. çocuklarmzn daha iyi yetiebilmesi amacyla böyle bir çalma balattk. Kursumuzun ilk iki haftas saat 10. 00dan 16.00ya kadar ders veriliyordu. Son 4 hafta ise sabahç ve ölenci olarak iki ekilde ders veriliyordu. Burada çocuklarmza hem dini hem de fenni olarak iki ekilde ders verildi ve umarz ki bu onlar için faydal olmutur. dedi

Bizim dernek olarak faaliyetlerimiz yine devam edecektir

Derneklerinin faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Karaduman, Okullarn açl döneminde yine burada Kuran Kerim, tecvit, mevlit ve bununla beraber okul derslerine yardmc olma açsndan yine inallah çalmalarmz olacaktr. Bu konuda velilere düen, kendi çocuklar üzerinde durup kurslara gelip gelmeme hususunda, takiplerini yapmalardr. Ayrca hocalarmzla irtibata geçip örencilerinin ne örendii açsndan da bu hocalarmzdan bilgi örenebilirler. ifadelerini kulland.

Karadumann konumasndan sonra, örenciler tebrik edilerek kendilerine baar belgeleri verildi. Program, örencilere verilen ikramlarla son buldu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git