Horon kardeşliği

Kayapınar Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu ile Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerinin hazırladığı "Halay ve horon kardeşliği" projesi kapsamında kardeş sınıf olup, birbirlerine yöresel ürünlerini hediye gönderdi.

Haberler 23.12.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Rizedeki iki okulun öretmenlerince balatlan proje ile örenciler arasnda gönül köprüsü oluturuldu.

Kayapnar ehit Polis Mehmet Erçin lkokulu öretmeni çidem akr ve Ardeen Gazi Mustafa Kemal lkokulu öretmeni Aye Kutanolu Yldrtan, farkl bölgelerden örencilerinin birbirini tanmas ve kaynamas için Halay ve horon kardelii projesi hazrlad.

Bu kapsamda Diyarbakrdaki ilkokul 2. snf örencileri, akranlarna karpuz çekirdei ve Diyarbakr çöre Rizeli örenciler ise hlamur, kivi, fndk ve çay gibi yöresel ürünleri hediye gönderdi.

Hediye paketlerinin snfta açlmas srasnda farkl lezzetlerle tanan örencilerin yaad heyecan, öretmenlerinin çektii görüntülere yansd

Snf öretmeni çidem akr, sosyal projeyle farkl bölgelerdeki örencilerin birbirlerine hediye gönderip mutlu olmalarn saladklarn söyledi.

Rizedeki örencilerin hlamur, kivi, çay, kabak ve ceviz, kendi örencilerinin ise karpuz çekirdei ve Diyarbakr çörei gönderdiini aktaran akr, öyle konutu:

Onlarn karpuz çekirdeini ilk defa yeme görüntülerini izlerken velilerimizle çok duygulandk. Rizeli örencilerimizin gönderdii hlamuru demleyip içtik, kiviyi yedik. Örencilerimiz çok mutlu oldu. Rize ve Diyarbakr arasndaki uzakl yakn ettik, gönülleri birletirdik. ki farkl ehirdeki örencilerimizin birbirini tanmadan, yöresel ürünlerini tatmalar, daha sonra bizim bunu paylamamz onlar çok heyecanlandrd.

- Halay ile horon bulutu

Öretmen Aye Kutanolu Yldrtan ise sosyal bilgiler dersinde milli kültür konusunu çocuklarn daha iyi anlamas için projeyi hazrladklarn anlatt.

Velilerin desteiyle yöresel kültürü yanstan ürünleri Diyarbakrdaki örencilere gönderdiklerini dile getiren Yldrtan, öyle devam etti:

Örenciler, bölgemizde yetien meyve sebzeler, yiyecekler, el sanatlarn yanstan ürünleri büyük sevgi ile paketleyip Diyarbakra gönderdiler. Ürünlerimiz Diyarbakra ulatktan sonra örencilerin yaad mutluluun görüntülerini gördüler. Gönderdiimiz kabaktan tatl yaplp snfta yendiini, hlamurun içildiini gördüklerindeki mutluluk görülmeye deerdi. Diyarbakrdan gelen koliyi merakla açtk, örencilerim karpuz çekirdeini örendi. ki ehir arasnda örenciler aracl ile köprü kuruldu, halay ile horon bulutu.

- Örenciler büyük mutluluk yaad

ehit Polis Mehmet Erçin lkokulu 2-D snf örencisi Betül Ecrin Karakoç, Biz onlara karpuz çekirdei gönderdik, onlar da bize mandalina ve kivi gönderdi. Öretmenimiz çok güzel bir etkinlik yapt, çok mutlu olduk. dedi.

Velilerden Mürsel çapras da kültürlerin kaynamas ve çocuklarn birbirini tanmas açsndan verimli bir sosyal etkinlik yapldn, bu sayede halay ve horon kardelii olutuunu vurgulad.

Bu tür etkinliklerin örencilere yaam becerisi kazandrp yeni arkadalklar edinmelerine katk saladna dikkati çeken çapras, Rizedeki çocuklarn gülümseyen videolarn gördük. Mutlu olduk, gülümsedik. Bir kar tanesi yuvarladk, inallah büyüyerek devam eder. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git