"Hukuk ve adalet" dersi 8. sınıf müfredatında

- "Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde ortaokul 6. ve 7. sınıflarda seçmeli olarak alınabilen hukuk ve adalet dersi, bu yıldan itibaren 8. sınıf müfredatına da girdi"

Haberler 15.09.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- Milli Eitim Bakanl ile yaptmz ortak çalma neticesinde ortaokul 6. ve 7. snflarda seçmeli olarak alnabilen hukuk ve adalet dersi, bu yldan itibaren 8. snf müfredatna da girdi

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, hukuk ve adalet dersinin 8. snf müfredatna da girdiini bildirdi.

Gül, Twitter hesabndan yapt paylamda, Milli Eitim Bakanl ile yaptklar ortak çalma neticesinde, ortaokul 6. ve 7. snflarda seçmeli olarak alnabilen hukuk ve adalet dersinin, bu yldan itibaren 8. snf müfredatnda da yer aldn belirtti.

Hukukun temel kavram ve kurumlar ile hak arama yollarna dair temel bir anlay çerçevesi sunan bu dersin çocuklar gelecee bilgili, duyarl ve sorumlu bireyler olarak hazrlamaya katk salayacan vurgulayan Gül, Aaç yaken eilir. Hukuk ve adalet bilinci de erken yalarda yeerir, yerleir. Yeni eitim-öretim ylnda 6, 7. ve 8. snflarda ders ba yapacak tüm örencilerimize bu dersi seçmelerini tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git