Hukuk ve tıp önde!

YÖK tarafından hizmete sunulan üniversite tercih rehberi YÖK Atlas'ın verilerine göre, lisans düzeyinde tercih yapacak adaylar en çok hukuk, tıp ve diş hekimliği bölümlerini inceledi.

Haberler 24.07.2019 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ön lisans düzeyinde en çok incelenen bölümler ise ilk ve acil yardm, anestezi ve bilgisayar programcl oldu

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulunca (YÖK) hizmete sunulan üniversite tercih rehberi Yükseköretim Program Atlasnn (YÖK Atlas) verilerine göre, lisans düzeyinde tercih yapacak adaylar en çok hukuk, tp ve di hekimlii bölümlerini inceledi.

YÖK tarafndan, üniversite adaylarnn Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sonuçlarnn duyurulduu 17 Temmuzdan tercihlerin balad 23 Temmuza kadar YÖK Atlas kullanm verileri açkland.

Buna göre, YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraçn, YKS tercih dönemlerinde adaylar için önemli bilgi ve rehberlik kayna olacan vurgulad YÖK Atlas, hizmete sunulduu 2016dan itibaren üniversite adaylar ve rehberlik hizmeti veren hocalar tarafndan youn ekilde kullanld.

YKS sonuçlarnn açkland 17 Temmuzdan, tercihlerin balad güne kadar geçen 6 günlük sürede YÖK Atlasn kullanm, geçen senenin ayn dönemine oranla 1,5 kat artarak toplam 1 milyon 556 bin kiiye ulat.

Ziyaret bana ortalama kullanm süresinin 7 dakika 13 saniye olduu YÖK Atlasn, tercih dönemi sonuna kadar 2 milyonu akn kii tarafndan kullanlmas bekleniyor.

- Lisans bölümlerinin gözdesi hukuk

YÖK Atlasn kullanm istatistiklerine göre, adaylarn en çok inceledii lisans bölümü hukuk olurken ardndan tp geldi.

YÖK Atlas geçen yl kullananlarn en çok aratrdklar lisans programlar arasnda tp birinci, hukuk az farkla ikinci srada yer almt.

Bu iki program srasyla takip eden di hekimlii, hemirelik ve bilgisayar mühendislii bölümlerinin ise geçen ylki yerlerini koruduklar belirlendi.

Geçen yl 10uncu srada yer alan beslenme ve diyetetik programnn bu yl 6nc sraya yükselmesi dikkati çekti.

YÖK Atlas kullananlarn en çok inceledii lisans programlar arasnda snf öretmenlii 9, mimarlk 13, veterinerlik 22, makine mühendislii de 27nci srada yer ald.

- Ön lisans tercihlerinde salk programlar ilgi gördü

Ön lisans düzeyinde en çok incelenen bölümler ise srasyla ilk ve acil yardm, anestezi ve bilgisayar programcl oldu. Bu bölümleri, srasyla adalet, az ve di sal, tbbi laboratuvar teknikleri izledi.

Geçen yl ön lisans düzeyinde 8inci srada yer alan bilgisayar programcl bölümü, bu yl 3üncü sraya yükseldi. Listede açlk 13, grafik tasarm 17, sivil savunma ve itfaiyecilik 21, mekatronik ise 28inci srada yer ald.

YÖK Atlas kullananlarn en çok inceledii ön lisans bölümleri arasnda salk programlarnn ilk srada olmas dikkati çekti. Listenin ilk 10 srasnda geçen yla benzer ekilde 7 ön lisans salk program yer ald.

- Adaylar Yükseköretimde Dijital Dönüüm projesine kaytsz kalmad

Hem lisans hem de ön lisans düzeyinde salk alanndaki bölümlerin ön plana çkt tabloda, bilgisayar mühendislii, bilgisayar programcl, yazlm mühendislii, bilgi güvenlii teknolojisi programlar da yer ald.

Bu durum adaylarn, yakn zamanda YÖK tarafndan ilk kez balatlan Yükseköretimde Dijital Dönüüm ve gelecein meslekleri çalmalar kapsamnda ülkedeki dijital dönüüm ile ilgili gelimelere kaytsz kalmadnn göstergesi olarak yorumland.

Ana Sayfaya Git