Hurdadan sergi!

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeçi, hurda ve atıklardan yaptığı heykellerle açtığı sergiyle öğrencilere daha temiz bir çevre için geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Haberler 30.12.2016 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hurda otomobil, kamyon parçalarndan ve atk malzemelerden yapt metalden heykelleriyle üniversiteyi temsilen katld uluslararas EXPO 2016 Antalya Fuarndan Üniversiteleraras En yi Tasarm Ödülü alan Keçeci, bu ürünleriyle fakülte binasnda Atk Malzemeler çöp Olmasn, Sanata Dönüsün sergisi açt.

Kentteki ilkokul yöneticileri, çevre bilinci oluturulmas amacyla sergiyi örencileriyle ziyaret ediyor.

Keçeci, AA muhabirine, yaklak 9,5 yldr hurda araç parçalaryla atk malzemelerin metal aksamlarn doal hallerinde kullanarak kaynak makinesi ve el aletleri yardmyla heykellere dönütürdüünü belirtti.

nsan ve hayvan figürleri ile film karakterlerinden, dekoratif tasarmlardan oluan çok sayda çalma ortaya koyduunu ifade eden Keçeci, heykellerinin sra d görüntüleriyle büyükler kadar çocuklarn da ilgisini çektiini aktard.

Tasarmlarnn toplum için mesaj içermesine de dikkat ettiini anlatan Keçeci, çocuklara atk malzemelerin çöp olmadn anlatmaya çalyorum. çocuklarn aklnda çöpün farkl, atk malzemelerin farkl olduunun yer etmesini istiyorum. dedi.

- çocuklarn ilgisini çekmek için oyuncak robot yapt

Gelecek nesillere yaanlabilir bir dünya brakmak için çevre kirliliinin önlenmesi gerektiini ve bunun daha küçük yalarda çocuklarda çevre bilinci oluturmakla mümkün olabileceini vurgulayan Keçeci, çocuklara hem tasarmlarn gösterdiini hem de çevre kirliliinin önlenmesinde geri dönüümün önemini anlatmaya çaltn söyledi.

Sergiyi gezen miniklerin konuya ilgisini daha da artrmak için hurda vidalardan robot oyuncak, çiçek gibi tasarmlar yaptna iaret eden Keçeci, günlük yaam içerisinde kullanlan ve sonra atk malzemeye dönüen birçok ürünün farkl ekillerde tekrar kullanlabilme sürecine dahil edilebileceini vurgulad.

Keçeci, daha temiz bir çevre için atklarn geri dönüümünün salanmasn isteyerek öyle konutu:

Cam ve plastik malzemeler ile metallerin geri dönüümünü kolaylatrmak için ayr yerlere atlmasn salamalyz. Bu kapsamda miniklerimizle aktiviteler gerçekletiriyoruz. Amacm atk malzemelerin neler olduu ve atk malzemelerden insanlar neler yapabileceini çocuklara anlatmak. çünkü bugün ben bunu yapyorsan yarn bu çocuklar daha güzel eyler yapabilir. Bunlar çocuklarmza alamak istiyorum. Atk malzemeler son zamanlarda çok büyüyen bir kitle oluturdu. çevremizin kirlenmesini istemiyoruz. Yaanacak tek bir dünyamz, tek bir Türkiyemiz var. Onu da atklarla kirletmeyelim.

Ana Sayfaya Git