Huzur eğitimde başarıyı getirdi

Şırnak'ta terör operasyonlarının ardından sağlanan huzur ve güven ortamında eğitime yönelen öğrenciler YKS'de büyük başarı gösterdi

Haberler 14.09.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta hayat çekilmez klan saldrlar gerçekletiren PKKl teröristlere yönelik operasyonlarn ardndan salanan huzur ortamnda çocuk ve gençler eitime yöneldi. Bu sayede örencilerin baars geçmi yllara oranla yükseldi. Terör saldrlarnn youn olduu 2016 ylnda 401 örencinin üniversiteye yerletii rnakta bu yl 1763 genç üniversiteye girmeye hak kazand. Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sonucuna göre, bu yl rnakl örencilerden 45i tp, 42si hukuk, 27si di hekimlii ve 24ü de eczaclk olmak üzere çeitli bölümleri girme baars gösterdi.

-Hayalim olan tp fakültesini kazandm

Harran Üniversitesi Tp Fakültesine girme baars gösteren Hicran Anar (19), terör saldrlar nedeniyle baka okulda eitim görmek zorunda kaldn ve bu nedenle büyük zorluk yaadn söyledi. Geçen yl eczaclk fakültesini kazandn fakat gitmediini belirten Anar, öyle konutu:

Tekrar hazrlanp hayalim olan tp fakültesini kazandm. Ailemin maddi durumunun kötü olmas nedeniyle çok zor artlarda hazrlandm. Yaz aylarnda pamuk ve fndk toplamak için mevsimlik içi olarak çalrz. Gündüz pamuk toplayarak gece ders çalarak snava hazrlandm. Tp fakültesini kazandm için çok mutluyum. Hayalleri için çalan birini hiçbir ey durduramaz.

-Bursa ihtiyacmz var

Ankara Hukuk Fakültesini kazanan Ümit Bozan (18) da terör saldrlar dolaysyla 2 yl önce 10. snf Mardinin Nusaybin ilçesinde okuduunu söyledi.

Terör nedeniyle ailesinin köye yerletiini, Nusaybindeki okula her gün 1 saat süren yolculuun ardndan ulatn aktaran Bozan, Yazn ailemle mevsimlik içi olarak çukurovada pamuk veya Karadenizde fndk toplamaya gidiyoruz. Orada gündüzleri ite çaltm, akamlar üniversite snavna hazrlandm. Öretmenlerim ve ailemin desteiyle üniversiteyi kazandm, çok mutluyum. Üniversiteyi okumak için bursa ihtiyacmz var. dedi.

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesini kazanan Sait Akay (21) ise terör saldrlar nedeniyle 2 ay okula gidemediini, evlerini Midyata tandklarn anlatarak zorluklara ramen ylmadan çalmas sayesinde baarl olduunu dile getirdi.

- l birincisi olduum içinde çok mutluyum

Marmara Üniversitesi Tp Fakültesini kazanan dris Sakçak (19) terör saldrlar nedeniyle Batmana gittiklerini ancak ailesinin geçim sknts dolaysyla dile döndüklerine iaret ederek Terör nedeniyle arka arkaya 2 okul deitirmenin zorluunu yaadm. Maddi ve manevi zorluklarn üstesinden gelerek baarl oldum. l birincisi olduum içinde çok mutluyum. diye konutu.

- Baarlarla anlmak istiyoruz

dil lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet irin Arslan da bu yl da YKSde il birincisi çkarmann gururunu yaadklarn söyledi. Bu sene 20 örencinin tp fakültesini kazandn vurgulayan Arslan, Huzur ortamnn ardndan baar gelmeye balad. 254 örenci fakülteyi, 135 örenci de yüksekokulu kazanma baars gösterdi. Terörle deil baaryla anlmak istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git