Huzur geldi üniversite doldu!

Diyarbakır'da terör olaylarının azalması ve sağlanan huzur, Dicle Üniversitesini (DÜ) tercih eden öğrenci sayısını artırdı. Başta İstanbul olmak üzere farklı illerden gençler, üniversiteyi okumak için DÜ'yü tercih etti.

Haberler 30.09.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, son 2 yldr üniversitede eitimin kalitesini arttrmak için çalmalar yaptklarn söyledi. Gül, Türkiyenin en iyi 50 üniversitesi arasnda 30. srada DÜnün yer aldn belirtti.

Gül, üniversiteyi Ortadounun kültür merkezi haline getirebileceklerini, devletin de bu konuda destek sunduunu aktararak, üniversiteyi dünyann en iyi üniversiteleri arasna sokmay hedeflediklerini de dile getirdi.

Örencilerin okulda 2 liraya dört çeit yemek yiyebildiini, barnma ve ulamda da sknt yaamadn anlatan Gül, öyle devam etti:

Türkiyede 200ün üzerinde üniversite var. Biz en çok en tercih edilen üniversiteler arasndayz. Üniversitemizin tercih edilmesinin en büyük nedenlerden biri bölgemizde ve Diyarbakrda terör olaylarnn bitmesidir. Bu huzurun geldiini gösteriyor. En çok tercih edilen üniversiteler arasnda 36. sraya yükseldik. Üniversitenin doluluk oran yüzde 97.13e ulat. Geçmi yllarda bu oran yüzde 85ler kalyordu. Eer huzur salanmasayd, bu kadar yüksek oranda bir yerleim olmazd üniversitemize. Bu heyecan verici bir durumdur. Üniversitemizi önümüzdeki yllarda yüzde 100 doluluk oranna getireceimize inanyoruz.

YABANCI ÖRENC SAYISINDA CDD ARTI

Üniversiteyi tantc programlar yaptklarn, yerlekesini, kalitesini, eitim durumunu anlattklarn bildiren Gül, tercih oranlarn artmasnda bu çalmalarnn da etkili olduunu, bu yl 5 bin 320 örencinin eitim kurumuna kayt yaptrdn vurgulad.

Gül, önceki yllardan farkl olarak bu yl stanbul, Samsun, Giresun, Hatay, Manisa, Mersin, Balkesir ve zmir olmak üzere Türkiyenin her yerinden örencinin kayt olduuna iaret etti.

Gül, bunun güzel bir gelime olduunu, daha iyi tantmla gelecek senelerde daha çok örencinin Dicle Üniversitesini tercih edeceini bildirerek, 2016-2017 eitim öretim ylnda 51 olan yabanc örenci says bu yl 453e ulat. dedi.

Gül, son üç ylda yabanc örenci saysnda önemli bir art yaandn aktard.

- TÜRKYENN EN GÜZEL VE EN GEN YERLEKES

Üniversitedeki eitim ve öretim kalitesinin artmasndan sonra DÜden mezun olan örencilerin aranacak kiiler haline geleceini kaydeden Gül, unlar belirtti:

Üniversitemizin yerlekesi Türkiyenin en güzel ve en geni yerlekesi. Üniversitemizde eitim ve öretimin kalitesi yükseliyor. Örencilere yönelik her türlü konforu salam durumundayz. Üniversitemizde örenciler için her türlü sportif ve sosyal imkanlarmz var. Örencilerimizin donanml bir ekilde mezun olmalarn hedefliyoruz. Mezuniyetten sonra da örencilerimizle iletiimimiz devam edecek. Takip edeceiz. Tüm ekibimizle gece gündüz çalyoruz. Örencilerimiz buradan mezun olduktan sonra yiki Dicle Üniversitesini tercih etmiim. diyeceklerine eminim. Son yllarda çok büyük atlmlar yaptk.

ÖRENCLER MEMNUN

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak stanbuldan Diyarbakra gelen Cihan Tunç, tarihi ve medeniyetlerin beii olan bir kente geldiini belirterek, Diyarbakrda kendimi iyi hissediyorum. ehir çok güzel, her kesime hitap edecek olanaklar var. Ayrca cier kebab da çok güzel. diye konutu.

Hataydan üniversitenin ortopedik protez ve ortez bölümünü okumak için kente gelen Aye Eraslan da Diyarbakrn çok gelimi bir ehir olduunu söyledi.

Köklü bir üniversite olmas nedeniyle DÜyü tercih ettiini anlatan Eraslan, Olanaklar ve insanlar çok iyi. Güzel bir ehir herkes gelsin istiyorum. dedi.

Mardinden ilahiyat fakültesini okumak üzere kente gelen Rojda Karaca da Diyarbakr ve bölgenin terörle yan yana getirilmesinin yanl olduunu, Batdaki üniversitelere gitmektense bölgenin gurur kayna DÜde okumay tercih ettiini bildirdi.

Diyarbakr çok sevdiini dile getiren Karaca, bu nedenle DÜyü tercih ettiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git