I. Uluslararası Erasmus Personel Haftası Başladı

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisinin organizasyonuyla üniversitede ilk defa gerçekleştirilen I. Uluslararası Erasmus + Personel Haftası Kongre ve Kültür Merkezimizdeki açılış programı ile başladı.

Haberler 17.04.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 hafta boyunca sürecek etkinlie Almanya, ngiltere, Irak, Polonya, spanya, Letonya, Yunanistan, Bulgaristan, çek Cumhuriyeti, Malezya, Macaristan ve talya üniversitelerinden 30 akademik ve idari personel katld.

D likiler Ofisi Bakan Doç. Dr. Faruk Gökçenin konumasyla devam etti. Gökçe, Dicle Üniversitesinin sahip olduu birikimini daha da geniletmeye ve kaplarn daha fazla üniversiteye, örenciye ve akademisyene açma konusunda güçlü bir iradeye ve istee sahip olduunu ifade etti. Türkiyenin Güneydousunun en eski ve ayn zamanda en faal üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesinin modern tesisleri, laboratuvarlar, örenci yaam merkezleri, nitelikli akademisyenleri ile uluslararas alandaki rolünü daha etkin oynama yolunda kararl admlarla ilerlediini belirten GÖKçE, programn üniversitemiz ve katlmclarmz için yeni ufuklar, ibirlikleri ve güçlü dostluklara vesile olmasn temenni ederek konumasn sona erdirdi.

ERASMUS ETKNL

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise dünyann birçok farkl bölgesinden üniversitemize gelen akademisyenleri arlamaktan duyduklar memnuniyeti ifade ettikten sonra bu tür programlar vesilesiyle Dicle Üniversitesinin uluslararas iliki alarn ve ibirliklerini güçlendireceini ifade etti. Prof. Dr. Talip GÜL, programn bütün katlmclar için verimli geçmesi dileiyle konumasn tamamlad.

Katlmclar, programn ilerleyen bölümünde kampüs turu gerçekletirdikten sonra Ziya Gökalp Eitim Fakültesindeki resim sergisini ziyaret etti. Edebiyat Fakültesi Dekanmz Prof. Dr. Vecihi Özkaya vermi olduu Diyarbakr: Tarihi ve Arkeolojisi balkl konferansn ardndan katlmclar Anadolu El Sanatlar Topluluu eitmeni Nuray Hattapolu rehberliinde Ebru Atölyesine katldlar. Program d ilikilerden sorumlu Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdinin de itirak ettii akam yemei ile sona erdi. Program, önümüzdeki 4 gün boyunca akademik ve kültürel programlarla devam edecek.

Ana Sayfaya Git