İçkale'de kitap okumak!

Kütüphane haftası nedeniyle Diyarbakır'ın tarihi İç Kale'sinde kitap okuma etkinliği yapıldı.

Haberler 02.04.2015 - 01:24 Son Güncelleme : 02.04.2015 - 01:24

Diyarbakırda Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsasında tarihi İçkalede Diyarbakır kitap okuyor adı altında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

KİTAP OKUDULAR

Diyarbakırda Valilik Dicle Üniversitesi ve İl Kültür Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 51inci Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında Sur İlçesi tarihi İçkalede kitap okuma etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kitap okuma faaliyetine Vali Yardımcısı Mustafa Can, İl Kütüphane Müdürü Ahmet Özbek, kurum müdürleri ve çocuklar katıldı.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Katılımcılara halk kütüphanesinden koliler içinde getirilen kitaplar dağıtıldı. Kitaplarını alan çoğunluğu çocuklardan oluşan okuyucular tarihi İçkalede kitap okudu.

VALİ CAN KONUŞTU

Vali Yardımcısı Mustafa Can, Diyarbakırın tarihi kültürüne de dikkat çekmek amacıyla faaliyet için İçkale mekanını seçtiklerini belirterek, Bu etkinliklerimiz bugüne ve bu ana sınırlı değil, her zaman Diyarbakırın her mekanın da okumaya uygun bir şekilde iyi imkanlar sunarak kitap okuma sayısını arttırmayı temenni ediyoruz dedi. Etkinliğe katılanlara simit ve ayran ikramında bulunuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır