"İHL'leri tercih eden hiçbir öğrenci pişman olmamıştır"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencimiz Azra Kargı, İmam Hatip Ortaokulları adına güzel bir başarı örneği göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Haberler 03.07.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öksüz, Liseye Geçi Snav (LGS) sonuçlarnn açklanmasnn ardndan yapt yazl açklamada, örenci ve velilere mam Hatip Liselerini (HL) tercih etmesi çarsnda bulundu.

HLlerin her geçen gün eitim kalitesini artrdn aktaran Öksüz, unlar kaydetti:

HLleri tercih eden hiçbir örenci piman olmamtr

Bu yl yaplan LGSde mam Hatip Ortaokulu (HO) örencilerimizin göstermi olduu yüksek baar da bu gerçei gözler önüne sermektedir. LGSde tüm sorular doru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Adana çukurova Selahaddin Eyyubi mam Hatip Ortaokulu örencimiz Azra Karg, HOlar adna güzel bir baar örnei göstermitir. Azra Karg kzmz ve onun ahsnda tüm HO örencilerimizi ve tabiki LGSde emek veren ortaokul örencilerimizin tamamn gösterdikleri baardan dolay tebrik ediyorum.

Öksüz, HOlarn göstermi olduu üstün baarnn HLlerde de artarak devam edeceine inandklarn belirterek, u ifadelere yer verdi:

Bu manada tüm ortaokul mezunu örencilerimizi, hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada yer ald bir müfredat içeriine sahip olan mam Hatip Liselerimize beklediimizi ifade etmek istiyorum. Yeni sistemde proje HLlerimiz puan sralamasna göre, dier HLlerimiz de adrese dayal kayt sistemine göre kayt alacak. Tüm örenci ve velilerimize çarmz, mam Hatip Liselerini ilk tercihleri arasnda deerlendirmeleridir. Bugüne kadar HLleri tercih eden hiçbir örencimiz piman olmamtr.

- Milli Eitim Bakanlmzdan imam hatipler adna beklentilerimiz büyüktür

Günümüzde ana kaynaklardan beslenen sahih din eitimini, mümkün olan en iyi düzeyde sunma ilevinin HO ve HLlere dütüünü vurgulayan Öksüz, Bu manada yeni dönemde Milli Eitim Bakanlmzdan imam hatipler adna beklentilerimiz büyüktür. Fiziki ve maddi imkanlarn iyiletirilmesinin yannda, bundan daha önemli olan husus, öretmen kalitemizin iyiletirilmesi, eitim politikalarmzn ana felsefesinin geni tabanl bir istiare ile uzun yllar deimeyecek ekilde belirlenmesi ve nitelikli insan gücü yetitirmek adna atlmas gereken admlarn bir an önce atlmasdr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git