İhraç edilen öğretmen sayısı 33 bine yaklaşıyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında FETO terör örgütünün eğitim dalında çalıştığı ve aktif olduğu belirlenen ve görevden uzaklaştırılan öğretmen sayısının 33 bine yakın olduğu Milli Eğitim akanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı.

Haberler 23.06.2017 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda ilan edilen OHAL kapsamnda FETO terör örgütünün eitim dalnda çalt ve aktif olduu belirlenen ve görevden uzaklatrlan öretmen saysnn 33 bine yakn olduu Milli Eitim akan smet Ylmaz tarafndan açkland.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriimi sonras bakanlk bünyesinde balatlan soruturmalar kapsamnda yaklak 33 bin öretmenin iliiinin kesildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, merkez tekilatnda görev yapan personel ile iftarda bir araya gelen Ylmaz, tüm eitim camiasnn Ramazan Bayramn kutlad.

Ramazanda yardmlama ve kardeliin arttn, baka hiçbir ayda görülmeyen cömertliklerin ortaya çktn belirten Ylmaz, bütün bunlar kardelii, birlik ve beraberlii pekitirirken orucun da amacna ulatn kaydetti.

Ülkenin güçlü olmasnn beeri sermayenin güçlü olmasna bal olduunu vurgulayan Ylmaz, öyle devam etti:

Beeri sermaye de ancak eitimle güçlü hale gelebilir. Eitim kalitesi ne kadar yüksekse ülkemiz de o kadar güçlüdür. Örencilerimize 21. yüzyln gerektirdii bilgi, beceri ve deerleri kazandrmak istiyoruz. Bu alanda önemli mesafeler katettik ancak daha yaplacak daha çok ey var. Türkiye, milli gelirinin yüzde 5,8ini eitime ayrmaktadr. OECD ortalamas 5,2dir. Dolaysyla OECD ülkelerinden çok daha iyi bir durumda eitime kaynak ayrmaktayz. Bugün 18 milyona yakn örencimiz var. 7 milyonun üstünde de üniversiteye giden örencimiz olmak üzere toplam 25 milyon örencimiz bulunuyor. te Türkiyenin geleceini bu örenciler ekillendirecek. Bu örencilerimize daha kaliteli bir eitimin sunulmas, eitim ortam ve süreçlerinin iyiletirilmesi bizim vazifemizdir. Eitim sürecine verdiimiz hizmetin kalitesinin ölçülmesi, sonuçlarn deerlendirilmesi de bizim vazifemizdir.

- 20 bin öretmen alm için mülakatlar tamamladk

Bakan Ylmaz, eitim ve öretimin örenciye kazandrmak istedii temel deer ve ilkelerle bilgi, beceri, tutum ve davranlar çan ihtiyaçlar dorultusunda güncellemenin yine kendilerinin vazifesi olduunu aktard.

Örencileri hem bilgi hem de teknolojiyi üretir hale getirmek gerektiine deinen Ylmaz, Bu dorultuda çok mesafe katettik. nallah önümüzdeki dönemde ylmadan yorulmadan çalp milletimizin bizden beklentilerini karlayacaz. açklamasnda bulundu.

Ylmaz, Milli Eitimde çok önemli reformlar hayata geçirdiklerini hatrlatt.

Türkiyenin zor bir dönemden geçmesine ramen bu süreci yüz akyla geçtiklerini ve önemli yenilikleri eitime kazandrdklarn belirten Ylmaz, son bir ylda 20 binden fazla derslik yaptklarn, sözlemeli öretmen uygulamasn balattklarn, 20 bin öretmen atamasn gerçekletirdiklerini, yine 20 bin öretmen atamas için adaylarn mülakatlarn tamamladklarn ifade etti.

çraklk eitimini zorunlu eitim kapsamna aldklarn ve proje okullarnn eitim kadrosunu mevzuata uygun hale getirdiklerini anmsatan Ylmaz, müfredat 1, 5 ve 9. snflar için yenilediklerini, okul öncesi eitimi yaygnlatrdklarn, bu sayede bir önceki döneme göre geride kalan eitim ve öretim ylnda 100 bin örenci art salandn bildirdi.

Türkiye Maarif Vakfn kurduklarn hatrlatan Ylmaz, vakfn 20nin üzerinde ülkede çalmalara baladn belirtti. Ylmaz, uzun bir çalma sürecinin sonunda Öretmen Strateji Belgesinin yaynlandn da anmsatt.

- Darbe giriimiyle ilgili soruturmalar

Darbe giriimi ve sonrasndaki sürece de deinen Ylmaz, unlar kaydetti:

Cumhuriyet tarihinde böyle bir dönem hiç yaanmamtr. Bu darbenin gerei ve sonucu olarak da yaklak 33 bin öretmenin iliii kesildi. Yine daha önce hukuka aykr olarak eylemlere katlan 14 bin civarnda öretmenin de disiplin soruturmasn tamamladk. Yaptmz bütün bu ilemlerde hak kavramna çok dikkat ettik. Hakk esas alarak bu ilemleri hayata geçirdik. Zira biz biliyoruz ki haktan uzaklaan en büyük zarar kendisine vermitir.

ftar programna Bakanlk üst düzey bürokratlar ile her kademeden personel ve aileleri katld.

Ana Sayfaya Git