İhtiyacı Olana Yardım Ediyor!

Muş'ta bir meslek lisesinin öğrencileri, öğretmenlerinin de yardımıyla, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında, ihtiyaç sahibi bir ailenin evini boyadı, bakım ve onarımını yaptı

Haberler 01.04.2018 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca balatlan Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor Projesi kapsamnda, meslek lisesi örencileri, imkan olmayanlarn ihtiyaçlarn gidermek için kollar svad.

Proje kapsamnda, Mu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 örenci ve 7 öretmen, Hürriyet Mahallesinde kiralk evde oturan Dinç ailesinin evini boyad, bakm ve onarmn yapt.

Evi elden geçiren ekip, çocuklarn ders çalabilmesi için aileye çalma masas ve sandalye hediye etti.

Okul Müdürü Ekrem Erli, AA muhabirine yapt açklamada, proje kapsamnda önce muhtarla iletiime geçerek, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettiklerini söyledi.

Dinç ailesinin evini ziyaret ederek tadilat için örenci ve öretmenlerle plan yaptklarn anlatan Erli, Evde elektrik, boyama, mobilyalarn onarmlarn yaptk. Mobilya, metal, inaat ve elektrik bölümündeki örencilerden oluan ekibimiz gönüllü çalyor. Öretmen ve örencilerimizle evin ihtiyaçlarn gideriyoruz. dedi.

Erli, Dinç ailesinin evinin tadilat ilerini bitirdikten sonra tespit edilen dier evlere de gidip çalma yapacaklarn belirterek, htiyaç sahibi 6 aileye gideceiz. Bu ailemiz bizi çok iyi ekilde karlad. Bu ii yaparken hem biz hem de örencilerimiz kendilerini mutlu hissetti. Farkndalk oluturmak amacyla bir emek sarf ederek mutlu oldular. diye konutu.

- Öretmen Dalkran: Burada olmak gurur verici

Okulun rehber öretmeni Nihan Dalkran da meslek hayatnda ilk yl olduunu, Edirneden Mua atandn ifade etti.

lk ylnda böyle bir projede olduu için mutluluk duyduunu dile getiren Dalkran, öyle konutu:

Ekibe gönüllü katldm. Hem ailelere destek olmak hem de çocuklar mutlu etmek için bu projede yer aldk. Proje inallah amacna ular. Burada olmak gurur verici. Örencilere rehber öretmen olarak verdiimiz psikolojik destein yannda ayn zamanda somut bir desteimiz olsun diye boya da yaptk.

naat bölümü örencisi Enes Kaçar ise ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini onardklarn anlatarak, Evi boyadk, elektrik tesisatn onardk. Aileyi sevindiriyoruz, onlar sevinince biz de seviniyoruz. Bu ie gönüllü olarak katldm. Tadilat yaptmz ilk evimiz. Bu ev bittikten sonra dier 6 eve de gideceiz. dedi.

Evi onarlan Fatma Dinç de Kap pencerelerim bozuktu. Evimiz eski, mutfak dolaplar kullanlmyordu. Hepsini onardlar. Evimizi batan sona boyayarak tadilattan geçirdiler. Allah hepsinden raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git