İki sınav var

ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak

Haberler 10.04.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezince (ÖSYM), yarn Diyanet leri Bakanl Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Snav (2021-DB-MBSTS), 11 Nisan Pazar günü ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle 2021e ertelenen 2020-Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) snavlar gerçekletirilecek.

2021-DB-MBSTS, yarn saat 14.45te balayacak ve adaylar saat 14.30dan sonra snav binalarna alnmayacak. Snavda adaylara, sorular yantlamalar için 90 dakika süre verilecek.

Kovid-19 salgn nedeniyle 2021 ylna ertelenen KPSS DHBT ise 11 Nisan pazar günü gerçekletirilecek. Snav saat 10.15te balayacak, adaylar 10.00dan sonra snav binalarna alnmayacak. Adaylarn, snavda sorular yantlamalar için 60 dakika süre tannacak.

- Snavda Kovid-19 önlemleri alnacak

Kovid-19 salgnna kar snav öncesi alnan tedbirler kapsamnda, snav binalarnn detayl temizlii yaplacak ve dezenfekte edilecek.

Ayrca, adaylara snav binas girilerinde görevliler tarafndan maske ve dezenfektan datlacak.

steyen adaylar, dezenfektanlarn yanlarnda getirebilecek. Snav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte eldiven datlacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de snava gelebilecek.

Kovid-19 durumu olan adaylar, snav merkezlerinde hazrlanan ayr salonlarda snava alnacak. Snav görevlileri ve adaylarn Kovid-19 durumlar, HES kodlar araclyla takip edilecek.

Okul bahçelerindeki ylmay önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve snav görevlileri dnda hiç kimse okul bahçelerine alnmayacak. Adaylar, snav binalarna girite ve snav bitiminde binadan çkta, sosyal mesafenin korunmas için snav görevlileri tarafndan yönlendirilecek.

- Adaylar ve snav görevlileri, sokaa çkma kstlamasndan muaf olacak

ÖSYM tarafndan yaplacak snavlara girecek adaylar ile bu kiilerin yannda bulunan bir refakatçi ve snav görevlileri, sokaa çkma kstlamasndan muaf olacak. Bu kapsamda adaylar, snava giri belgesini, snav görevlileri ise ilgili snava ait görevlendirme belgelerini yanlarnda bulundurmak suretiyle snav binalarna ulam salayabilecek.

Adaylarn ve refakatçilerinin sosyal mesafe kuralna uymalar, maske takmalar, adaylara refakat edenlerin binalarn önlerinde beklememeleri gerekiyor.

Ana Sayfaya Git