İkinci ek yerleştirme

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ikinci ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberler 23.10.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurumlar Snav (2021-YKS) ikinci ek yerletirme sonuçlar açkland.

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnn internet adresinden yaplan duyura göre, 2021-YKS sonuçlarna göre 2021-2022 öretim yl için adaylardan alnan tercihler dorultusunda, yükseköretim programlarna ikinci ek yerletirme ilemleri tamamland.

Adaylarn ikinci ek yerletirme sonuçlarn kimlik numaralar ve ifreleri ile bakanln http://sonuc.osym.gov.tr internet adresi ve ÖSYM AS mobil uygulamasndan örenebilecek.

Bir programa kayt hakk kazanan adaylarn kayt ilemleri 26 Ekim-1 Kasm tarihlerinde yaplacak. Elektronik kaytlar ise 26-31 Ekim tarihlerinde gerçekletirilebilecek.

KNC EK YERLETRME

Kayt için adaylarn yerletirildikleri yükseköretim programnn bal bulunduu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde bavurmalar gerekecek.

Elektronik kayt yapan adaylar, üniversiteleri tarafndan duyurulan belgeler ve tarihe göre ilem yapacak. Elektronik kayt hariç üniversitelerdeki kayt ilemleri, resmi i günleri ve çalma saatlerinde olacak.

ÖSYM Bakan Halis Aygün, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, Sonuçlar adaylarmza ve ailelerine hayrl olsun. Adaylarmza üniversite eitimlerinde baarlar dilerim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git