İkinci üniversiteye lokomotif görevi!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İkinci Üniversiteye talep artıyor.

Haberler 12.07.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi Açköretim Sisteminin örencilerine sunduu kinci Üniversite programlarna talep her geçen gün artyor.

Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesinin 2002 ylnda hayata geçirdii kinci Üniversite programlarnda 2017-2018 örenim ylnda yaklak 300 bin örenci, birden fazla bölüm bitirerek mezun oldu. Örgün bir programda okurken ilgi alan gerei ya da hobisi gerei akademik bilgi edinmek isteyenler kinci Üniversite kapsamnda Anadolu Üniversitesi Açköretim Sistemine yöneliyor.

300 bin örenci Açköretimde birden fazla bölüm okuyor

Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öretmen, asker, akademisyen, ev hanm, emekli gibi birçok farkl profilden kii, eitimlerine kinci Üniversite ile devam ediyor. Birçok insann hayallerini gerçekletirmesine olanak salayan kinci Üniversite kapsamnda yeni açlan programlarla birlikte 55 farkl program tercih edilebiliyor. Bu programlar arasnda en sk tercih edilenler; Adalet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Salk Yönetimi, Tbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Web Tasarm ve Kodlama, lahiyat, Laborant ve Veteriner Salk ile letme olarak sralanyor.

Birden fazla bölüm bitirmenin gururunu yaadlar

Her ya grubu ve meslekten insana okuma frsat sunan Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesinin çeitli bölümlerinden mezun olan örenciler, diploma almann heyecann yaad. Geçen dönem 287 bin 285 ikinci bölümünü, 11 bin 408 kii üçüncü bölümünü, 555 kii dördüncü bölümünü, 62 kii beinci bölümünü, 15 kii altnc bölümünü, 3 kii yedinci bölümünü ve 1 kii de sekizinci bölümünü bitirmenin hakl gururunu yaad. Herhangi bir yükseköretim kurumunun lisans programndan mezun olan veya okuyan örenciler Açköretim Sistemindeki ön lisans/lisans programlarndan birine, herhangi bir yükseköretim kurumunun ön lisans programndan mezun olan veya okuyan örenciler ise Açköretim Sistemindeki ön lisans programlarndan birine kayt yaptrabiliyor. Böylece örenenler okumakta veya mezun olduklar alanlarda olmamak kaydyla, snava girmeden dorudan Anadolu Üniversitesine bavurmak suretiyle kayt yaptrabiliyor.

Ana Sayfaya Git