İl içi atama hakkı

Türk Eğitim-Sen mazeret tayinlerinde il ve ilçe emrine atama hakkı istedi

Haberler 13.01.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Eitim-Sen, Milli Eitim Bakanlndan, mazerete bal yer deiiklii yapamayan öretmenlere il veya ilçe emrine atanma hakk verilmesi talebinde bulundu.

Sendikadan yaplan açklamada, mazeret tayin dönemlerinde snrl kontenjanlar tercihe açld için birçok öretmenin nakil talebinin karlanamad ifade edildi.

Son düzenlemeye göre, öretmenlerin mazerete bal yer deiiklii ilemlerinin snrl kontenjanlar dahilinde ve hizmet puan üstünlüüne göre yapld hatrlatlan açklamada, bu nedenle çok sayda öretmeninin mazerete bal yer deiiklii yapamayaca ve madur olaca öne sürüldü.

L VE LçE ç ATAMA

Açklamada, unlar kaydedildi:

Oysa Anayasann 41. maddesi kamu yönetimine aile birliini salama yükümlülüü veriyor. Elerin birletirilmesi, öretmenlerimizin çocuklarna kavumas, ksacas aile bütünlüünün salanmas çok önemli hususlardr. Bu noktada Bakanla yaz göndererek, mazerete bal yer deiiklii yapamayan öretmenlerimize il veya ilçe emrine atanma hakk verilerek, anayasayla güvence altna alnan salk ve aile bütünlüü gibi temel haklarn korunmasn ve maduriyetlerin giderilmesini talep ettik.

Ana Sayfaya Git