İlahiyatcilar Öğretmenlik İstiyor

İlahiyat Fakültesi mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine öğretmen olarak yeniden atanabilmek için gerekli düzenlemelerin yapılması talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurdu.

Haberler 04.12.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lahiyat Fakültesi mezunlar, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi derslerine öretmen olarak yeniden atanmalarnn önündeki engellerin kaldrlmas için TBMM Dilekçe Komisyonuna bavuruyor.

Birçok imzacsnn bulunduu farkl dilekçelerde, Milli Eitim Bakanl Talim Terbiye Kurulunun 15 Kasm 2017 tarihli tebliiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine atanacak alanlarn arasndan lahiyat Fakültesini kaldrlmasnn büyük maduriyetler getirdii ifade edildi.

Teblide lahiyat Fakültesi mezunlarnn girebilecei dersler için bir açklamaya yer verilmedii belirtilen dilekçelerde, Alnan eitim açsndan farkl olmadklar gerekçesiyle, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi (DKAB) bölümü ilahiyata balanm ve yllardr ilahiyat mezunlarndan formasyon sahipleri de din derslerine atanmtr. Bu gerekçelerle hedeflerini Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öretmenlii olarak belirleyip ilahiyat fakültesine balayan ve bitiren, formasyon ve Öretmenlik Alan Bilgisi puan sahibi 30 bini akn ilahiyat örencilerinin imdiki durumu ne olacak? sorular yöneltildi.

Dilekçelerde, u ifadelere yer verildi:

Bölümlerinin kapanmasyla bugün atama bekleyen 5 bin civarndaki Din Kültür ve Ahlak Bilgisi mezunlarnn, iki-üç atamayla bitirildikten sonra önceliin dier alanlara geçmesi çözüm deildir. Yeni bir hayat düzeni kuracak ve dinamik yapsn öretmenlikte kullanmak isteyen binlerce genç kitle aylarca belki 3-4 yl boyunca mam Hatip Liselerine verilen 300-500 kontenjan ile madur edilmemelidir. Diyanetin de uzun zamandr alm yapmamas ve yapmayaca yönünde de açklamalar vardr. mam Hatip Lisesi meslek derslerine atanmay yeterli bulmuyoruz.

ÖRETMEN OLMAK STYORLAR

mam Hatip Ortaokulundaki Kuran- Kerim, Hz. Muhammedin Hayat, Temel Dini Bilgiler derslerinin lahiyat Fakültesi mezunlarna verilmesini uygun buluyoruz. mam Hatip liseleri haricindeki liselerdeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine de lahiyat Fakültesi mezunlarnn da atanabilmesini daha adil buluyoruz. Arapça dersine lahiyat Fakültesi mezunlarnn da atanmasn talep ediyoruz.

Bu derslere lahiyat Fakültesi mezunlarnn atanmasnn tamamen engellenmesinin lahiyat Fakültesine has bir zulüm olduu iddia edilen dilekçede, unlar kaydedildi:

Aksi iddia edilebilecek olsayd lahiyat Fakültesi yannda; slami limler Fakültesi, lahiyat Bilimleri Fakültesi, Dini limler Fakültesi, Uluslararas slam ve Din Fakültesi gibi lahiyat Fakültesi ile ayn müfredata sahip, formasyon belgesiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öretmenliine hak kazanan ilgili bölüm mezunlar da ayn yaptrmla karlard. Ayrca lahiyat fakültelerinin, yeni düzenlemelerle formasyon derslerini lisans sürecinde almaya balamken, Talim Terbiye Kurulunun ald çelikili karar gerekçelendiremiyoruz.

Formasyonu ve puan olan binlerce adayn sürekli ve anszn deiip duran sistemin yeni madur kitlesi yaplmamas için siz deerli yetkililerimizin ellerinden geleni yapacana gönülden inanyoruz. Öretmenlik için tüm branlarn istihdamn ve ihtiyacn salayacak kontenjanlarn salanmasn da talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git