İlahiyatcılara lisans imkanı

İlahiyat ön lisans programından 18 Mayıs'a kadar mezun olanlar, ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi alabilecek.

Haberler 23.05.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lahiyat ön lisans programndan 18 Maysa kadar mezun olanlara, ilahiyat fakültesi ve ayn program uygulayan fakültelerde, edeer alanlarda lisans tamamlama eitimi imkan geliyor.

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklamada, ilahiyat ön lisans programndan mezun olup ilahiyat fakültesi ve ayn program uygulayan fakültelerdeki edeer alanlarda lisans tamamlama eitimi alacak örencilere ilikin bilgi verildi.

Buna göre, 7141 sayl Yükseköretim Kanunu ile Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun ile 2547 sayl Yükseköretim Kanununa geçici 77 madde eklendi.

LSANS TAMAMLAMA MKANI

Bu kapsamda, maddenin yürürlüe girdii 18 Mays 2018e kadar ilahiyat ön lisans programndan mezun olanlara, ilahiyat fakültesi ve ayn program uygulayan fakültelerde, edeer alanlarda lisans tamamlama eitimi yaptrlacak.

Lisans tamamlama eitiminin usul ve esaslaryla her yl tahsis edilecek kontenjanlar, YÖK tarafndan belirlenecek.

Düzenleme kapsamnda yaplacak yerletirmeler, en geç eylül ay içinde tamamlanacak, kontenjanlar ve üniversitelere ilikin bilgilendirme YÖKün web sitesinden yaplacak.

Söz konusu kanun uyarnca yaplacak yerletirmelerde, ilahiyat ön lisans mezunlarnn says, üniversitelerin kapasiteleri ve eitim-öretim niteliinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alndnda bütün bavurular tek seferde karlanamayacak, ilerleyen yllarda da yerletirme yaplacak.

Ana Sayfaya Git