İlahiyatçılardan ve STK’lardan velilere seçmeli ders uyarısı

İlahiyatçılar ve STK’lar velilere, ortaöğretimde okuyan öğrenciler için seçmeli ders uyarısında bulundular.

Haberler 17.02.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler, önümüzdeki yl örenim görecei seçmeli derslerle ilgili 23 ubat tarihine kadar tercih yapabilecek. lkokul 4. snf, ortaokul 5, 6 ve 7. snflar ile lise 9, 10 ve 11. snflarda okuyan örencilerin 23 ubata kadar okul müdürlüklerine seçmeli ders dilekçelerini vermeleri gerekiyor.

Sivil toplum kurulular, ilahiyatçlar, örenci velilerini Kuran- Kerim, Peygamberimizin Hayat, Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli dersler konusunda duyarl olmaya davet etti.

SEçMEL DERS UYARISI

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Denizli ube Bakan Hamza Öztürk, Nüfusumuzun yüzde 99u Müslüman bir ülkede Kuran- Kerim ve Siyer derslerini bütün örencilerimizin almasn salamamz gerekir. Allahn Kitab ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlk ile tanmayan bir gençliin, kendi öz deerlerinden uzaklaarak her türlü batl ve sapk düünceye açk hale geleceini ve geleceimizi tehlikeye sokaca bilinmelidir. Bütün velilerimizi ve eitimcilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. dedi.

lahiyatç Yazar Ekrem çetin ise, Kuran- Kerim ahlakndan mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayr gelmez. Bütün veliler çocuklarnn kendilerine yakr bir evlat olmasn beklerler. Onun için velilerin Kuran- Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer dersini seçerek çocuklarn yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çocuklarn hem gelecei için hem de dini noktada daha iyi yetiebilmesi için çok önemlidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git