İletişimi böyle kurun

ANNELERİN çocuklarını bilinçli bir şekilde yetiştirmeleri için yol göstermek amacıyla Hepsiburada’nın başlattığı Anne Söyleşileri canlı yayınlarına devam ediyor. Burçak Birben’in sunumuyla Hepsiburada Facebook sayfasından canlı yayınlanan programa konuk olan Uzman Pedagog Gözde Erdoğan, çocukların ruhsal gelişimini etkileyen faktörler hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberler 09.07.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekranlardaki Süper Dad programyla tannan ve Hayat Evde Balar adl kitabyla ebeveynlere klielerin dna çkarak önerilerde bulunan Gözde Erdoan, çocuklarn zor anlarn yönetirken en önemli üç nokta efkat, sabr ve güvendir. Annelerin önce kendilerini iyiletirmeleri ve öz efkatlerini artrmalar gerekir. Ebeveynlerin çocuklarna direkt hayr demek yerine iletiim kurup orta bir yolda bulumalar daha doru olacaktr dedi.

çOCUKLARINIZA CEZAYA HTYAç DUYMAYACAINIZ BR HAYAT SUNUN

çocuklarn ödüllendirilmesi ve cezalandrlmasyla ilgili de bilgi veren Erdoan, Ödül ve ceza hayatmzn her annda var. Ancak çocua ödül ve cezaya ihtiyaç duymayacanz bir hayat sunmanz öneriyorum. Örnein misafirlie gittiinizde çocuklarnzla ilgili sorun yayorsanz çocuklarnz misafirlik kurallarna altrmak için öncelikle ön hazrlk yapabilir, ziyaretleri 1-2 saat yerine 20 dakikayla balatabilirsiniz eklinde konutu.

GÜVENLRLNZ ZEDELEMEYN

çocuk bakmnda dardan gelen müdahalelerle ba etme yöntemleri hakknda bilgi veren Erdoan, çocuunuzla aranzda güven ilikisi çok önemlidir. Bu nedenle kontrol edemeyeceiniz yerde, kontrol etmek için çaba sarf edip çocuunuzla çatmaya girerek güvenilirliinizi zedelemeyin dedi.

ALIVER LSTES YAPIN

çocuklarn beslenme alkanlklaryla ilgili konuan Erdoan, Beslenme alkanlklar alverile balar. Bu sebeple mutlaka çocuunuzla ortak bir ekilde alveri listesi yapp, birlikte alverie çkmalsnz. çocuklarnz bu sürece dahil ederek besinlerle bir iliki kurmasna yardmc olmalsnz. Birlikte mutfaa girmeli ama her zaman kek poaça gibi eyler deil örnein fasulye de yapmalsnz. Maalesef Türkiyede annelerin yeterli olup olmad, beslenme periyoduyla belirleniyor ve bu oldukça yanl. çocuklarda hatta bebeklerde mide kontrolü var, yani doyduklarn anlyorlar ve sinyalini veriyorlar. Ancak korkular ve kayglar olan anneler bu sinyali görmüyor. çocuklarnzn bedenlerini zorlamayn, onlara güvenin eklinde konutu.

Ayrca çocuun ayr bir odaya sahip olmasnn bireysellemesine büyük katk saladn belirten Erdoan, kardelerin arasna girilmemesi gerektiine de vurgu yapt.

Ana Sayfaya Git