İlk dersleri kitap okumak

Diyarbakır'da Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde her gün ilk ders zili çaldıktan sonra okuldaki herkes kitap okumaya başlıyor.

Haberler 22.11.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 22.11.2017 - 08:46

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan okul idaresince hazrlanan Okuyarak Sevgiyi Hakim Klyoruz Projesi kapsamnda her sabah ilk ders zilinin çalmasyla örenciden öretmene, güvenlikçiden kantin sorumlusuna, idareciden veliye kadar herkes 20 dakika kitap okuyor.

Kitap okumaya tevik etmek amacyla o saatte okulda bulunan herkes için zorunlu hale getirilen uygulama ile her örencinin ayda bir kitap okumas hedefleniyor.

Proje ile belirlenen hedefe ulamada baar salayan örencilerin ödüllendirilmesi de planlanyor.

- Kitap okuyan insan mutlu insandr

Okul müdürü brahim Erdem, AA muhabirine yapt açklamada, uyguladklar proje ile 2 aydr okullarnda ilk dersi kitap okumaya ayrdklarn söyledi.

Erdem, projenin ilk ders zili çaldnda okulda bulunan kendileri de dahil herkesi kapsadna iaret ederek, kitap okumak için günün en verimli ve zihnin açk olduu zaman seçtiklerini vurgulad.

Herkesin ayda bir kitap okumasn salamay hedeflediklerini aktaran Erdem, velilerin de projeden memnun olduunu kaydetti.

Erdem, Kitap okuyan insan mutlu insandr. Peygamber Efendimizin, ki günü birbirine eit olan ziyandadr hadisi dorultusunda güne zarardan kurtularak balamak ve sonuçta mutlu olmaya bir adm daha yaklaabilmek amacmz. dedi.

Kitap okuma alkanl kazandrarak örencileri zararl durumlardan da korumak istediklerine dikkati çeken Erdem, Böylece gençlerimizin özellikle istenmeyen taraflara yönelmelerine engel olmu olacaz çünkü bu fraksiyonlara yönelmenin temelinde sevgisizlik, okumamak ve cehalet vardr. Projemizdeki gibi sevgiyi hakim klmak istiyoruz. ifadelerini kulland.

- Kitap okumann çok faydas oldu

Örencilerden Sait Konuksever, büyük memnuniyet duyduklar uygulamann tüm ülkede yaygnlamasn istediklerini söyledi.

Kuran- Kerimin ilk emrinin de okumak olduunu dile getiren Konuksever, kitap okumann önemine deindi.

Konuksever, okumann derslerine büyük katk saladn anlatarak, Kitap okumann çok faydas oldu. Okumak insann kelime hazinesini gelitirerek, duygu ve düüncelerini daha iyi ifade etmesini salyor. Kendimizi çok iyi ifade etmeye baladk. Kiisel geliim için önemli. Snavlarda da daha çok baar salayacaktr. diye konutu.

Furkan Atl, kitap okuyarak güne zinde baladklarn belirtti.

Kitap okumak bize pozitif bir enerji veriyor. Derslere daha iyi hazrlanyor ve derslerde verimimiz artyor. diyen Atl, baarl olmak için çok okuyup, çok aratrmalar gerektiini vurgulad.

Atl, kitap okumann anlamaya ve anlatma da büyük katk saladn dile getirerek, Ayda bir kitap bitiyoruz okulda. Örenciler kitapla sevgi ve mutluluk buldu. ifadelerini kulland.

- Örencilerimizle kitap okuyarak derse balyoruz

Öretmenlerden Adalet Vural, kitap okumamann neden olduu sorunlara deinerek, kitap okuma kültürü gelimediinde insanlarn kendilerini ifade etmekte ve birbirleri ile iletiim kurmakta sknt yaadn anlatt.

Vural, projeyle bu sorunlar ortadan kaldrmak istediklerini belirterek, Örencilerimiz kitap okuyup, özetini çkaryor. Okulda hep beraber kitap okuyoruz. Örencilerimizle her gün kitap okuyarak derse balyoruz. eklinde konutu.

Veli Ramazan Elaltunteri de çocuunun durumunu örenmek için okula geldiinde proje ile ilgili bilgilendirildiini söyledi.

Hemen uygulamaya katlarak 20 dakika kitap okuduunu dile getiren Elaltunteri, çok güzel bulduklar bu projenin tüm okullarda uygulanmasn istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git