İlk yardım merkezi!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan, İlkyardım Eğitim Merkezi düzenlenen törenle, İl Müdürü Hasan aslan tarafından açıldı.

Haberler 07.12.2016 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki bir ilk olan lkyardm Eitim Merkezi, Balar lçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açld. Öçal Hasan Aslann yan sra l Milli Eitim Müdür Yardmcs Ali Ok, l Milli Eitim ube Müdürü Ramazan Tekdemir, Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta, Balar lçe Milli Eitim ube Müdürü Ahmet Tekin, öretmenler ve kursiyerler katld.

LKYARDIM ETM MERKEZ

Açl töreni sonrasnda Milli Eitim l Müdürü Aslan ve beraberindekiler, daha sonra kursiyerlerle birlikte ilk derse katld. Aslan, Sal ve Güvenlii kapsamnda az tehlikeli iyerlerinde her 20 çalana kadar 1 lk Yardmc, tehlikeli iyerlerinde her 15 çalana kadar 1 lk Yardmc, çok tehlikeli iyerlerinde ise her 10 çalana 1 lk Yardmc bulundurmak zorunlu hale gelmitir. Bu nedenle Bakanlmza bal kurum ve kurulularda görevlendirilecek lk Yardmc yetitirmek üzere l Milli Eitim Müdürlüümüz koordinesinde Balar lçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde lk Yardm Eitim Merkezi kurulmutur. Eitimler sonucunda ilimizde 2400 Milli Eitim personelimizin lk Yardmc Sertifikas ve lk Yardmc Kimlik Kartna sahip olmas planlanmaktadr eklinde konutu.

lkyardm dersinin ardndan gerçekletirilen kokteylde de öretmenler ile görüerek taleplerini dinleyen l Milli Eitim Müdürü Aslan, daha sonra okuldan ayrld.

Ana Sayfaya Git