İlkez başka bir şehirde!

Türk Telekom, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Siirt Türk Telekom Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencisi 10 engelli öğrenciyi öğretmenleri ile birlikte İstanbul'da misafir etti.

Haberler 24.04.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehirlerinden ilk kez çkan çocuklar, stanbulu ziyaret edip Boaz gezdi. lk kez uçaa binen ve deniz gören çocuklar iki gün boyunca gönüllerince elendi

ehirlerinden ilk kez çkan Siirtli engelli 10 örenci, stanbulu ziyaret edip Boaz gezdi. lk kez uçaa binen ve deniz gören çocuklar iki gün boyunca doyasya elendi.

Türk Telekom, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kapsamnda, Siirt Türk Telekom Özel Eitim lkokulu, Ortaokulu ve Mesleki Eitim Merkezi Okulu örencisi 10 engelli örenciyi öretmenleri ile birlikte stanbulda misafir etti.

Önceki gün hava yoluyla stanbula gelen ve Siirt dna daha önce hiç çkmam çocuklar, ilk kez uçaa bindi.

Öretmenleri ve görevliler ile iki gün boyunca stanbulda kalan çocuklar, ehrin tarihi ve turistik mekanlarn ziyaret etti.

stanbul Akvaryum, Vialand, Aqua Florya gibi elence merkezlerine de götürülen çocuklar, buralarda gönüllerince elendi. Daha önce görmedikleri deniz canllarn gören çocuklar, ayrca çarpan araba, gondol, balerin, ahtapot, tren gibi lunapark aletlerine bindi.

Ortaköy Meydann da ziyaret eden çocuklar için özel Boaz turu da hazrland. Hayatlarnda ilk kez deniz gören ve çok heyecanl olduu görülen çocuklar, 2 saat boyunca Boazn keyfini çkard.

- çok heyecanlandlar ve çok mutlu oldular

Siirt Türk Telekom Özel Eitim Okulu Müdürü Süleyman Ylmaz, okulda 168 örenci bulunduunu ve bunlarn tamamnn özel olduunu söyledi.

Okulda zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli örencilerin bulunduunu dile getiren Ylmaz, el becerilerini gelitirmek ve onlar okul sonrasn hazrlamak için ellerinden geleni yaptklarn anlatt.

Ylmaz, Türk Telekomun ev sahipliinde daha önce hiç il dna çkmam 10 örenciyi stanbula getirdiklerini kaydederek, Havaalannda çok heyecanlandlar. Uçaktan denizi görünce çok ardlar. çocuklar çok mutlu oldu. Bu tip organizasyonlarla onlar hayata hazrlyoruz. dedi.

- Bulutlarn arasnda gezmek ayr bir duygu

Okulun 11. snf örencisi Kerim Esmeray, ehirden ilk defa çktn belirterek, Uçaa binince içim kpr kpr oldu. çok korkmadm ama uçakla bulutlarn arasnda gezmek ayr bir duyguydu. dedi.

Lunaparka giderek hzl trene bindiklerini ve elendiklerini dile getiren Esmeray, stanbulun çok farkl havas olduunu, bu organizasyon sayesinde ehri gördüklerini bildirdi.

Esmeray, Balklar, Boaz gördük. ki günümüz çok iyi geçti. diye konutu.

Dier örenciler de stanbulu çok beendiklerini ve ehrin ziyadesiyle güzel olduunu belirterek, uçaa bindiklerinde evlerin çok küçük gördüünü anlatt.

Örenciler, bu gezinin kendilerini çok mutlu ettiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git