İlköğretim öğrencileri, sanal gerçeklik deneyimi ile buluşuyor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında hayata geçen 'Enerjinle Gelecek Senin' projesiyle Ege Bölgesi'nde yaşayan 2 bin 500 ilköğretim öğrencisi, sanal gerçeklik deneyimi ile buluşuyor. Proje ile çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmeleri ve benimsemeleri amaçlanıyor.

Haberler 06.05.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje kapsamnda belirlenen okullara YGA i birliiyle oluturulan Bilim Seanslar kapsamnda irket ve dernek gönüllüleri tarafndan Enerji nasl üretilir?, Evimize nasl gelir?, Enerji verimlilii nedir?, Tasarruf yöntemleri nedir? / Nasl yaplr? konularnda ön bilgilendirme yaplarak, VR gözlüklerle bu bilgileri örencilerin uygulamal bir ekilde deneyimlemeleri salanacak. Örenciler, VR gözlükler ile mutfak, salon, ve çocuk odas yaam alanlarnda günlük hayatta gerçekletirdikleri eylemlerle enerji tasarrufu salandn deneyimleyerek örenebilecek.

Sürdürülebilir bir gelecek için topluma fayda ve katk salayan projelerin kurumlar tarafndan yaplmas gerekliliini vurgulayan Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürü Serdar Marangoz, Enerjinle Gelecek Senin projesiyle çocuklarda küçük yatan enerji verimlilii bilinci oluturacaklarn ve bu projeyle çocuklara günlük hayatta uygulayabilecekleri bir deneyim frsat sunduklarn belirtti. Young Guru Academy i birlii ile oluturulan Bilim Seanslar kapsamnda örencilerin bilim setleriyle birlikte farkl bilimsel deneyleri yapabilirken ayn zamanda enerji tasarrufu konusunda farkndalk kazanacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git