İllere göre okul açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında 'Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız' dedi.

Haberler 10.05.2020 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Mehmet Acetin sunduu Bakent Kulis programnda gündeme dair açklamalar yapt. Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun açklamalarndan satr balar

Dünya genelinde okullarn açl raporlarn takip ediyoruz. Türkiyenin salk açsndan verilerin neler gösterdii bilim kurulunun neler söyleyecei sadece Türkiyenin iyilemesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz.

Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatn normallemesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericilii var. Bilim kesinlikle açlamaz derse okullarn açlmas Eylüle kalr. Ya da ksm ksm açlmalar olabilir. Seçeneklere bakyoruz. Listelerimizi oluturduk. Milli Eitim Bakanl bunu tek bana karar almyor. Cumhurbakanmzn liderliinde Salk Bakanl çileri bakanl hep beraber karar alyoruz.

EER LLERE GÖRE OKULLARIN AçILIMI OLURSA...

Bizim baz illerimiz de hiç vaka yok. Baz illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalmamz var. Tayclk faktörü üzerinden de bakmak lazm. Eer illere göre okullarn açlm olursa buna da hazrz. Okula dönüten sonraki bir yln her anlamda hazrln yapyoruz. Velilerin endielerini dikkate alyoruz. Örencilerden okullarn açlmas yönünde talep alyoruz.

imdi yeniden motive olma zaman yeniden yükselme zaman. Yapay zeka temelli akll destek sistemi getirdik. Her bir çocua özel rehberlik sistemi gelitirdik.

LGS NASIL OLACAK?

Her örenci kendi okulunda snava girecek. Biliyorsunuz LGSde bir ilk olacak bu. Kendi öretmenleri olmayacak ama bildii bir okul olacak. Her örenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okullarn bahçesi ne durumda 45 dakikalk ara var bu ara nasl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalmalar yapyoruz.

20 BN ÖRETMEN ATAMASI

Hakl olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamay gerçekletirmemiz için bir öretmenin snf olmas örencilerinin olmas lazm ama u an yok. Bir gün öretmenlie balam olsayd atama tamamlanm olacakt. Okul açldnda hemen balayacaklar.

Ana Sayfaya Git