İllerimizi kitaplarla süslüyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam medeniyetinin temelini okuma, öğrenme, öğretmenin oluşturduğunu ve Kuran-ı Kerim'in ilk emrinin 'oku' olduğunu belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu emir doğrultusunda hareket ediyoruz. İllerimizi kitaplarla süslüyoruz" dedi.

Haberler 13.09.2021 - 07:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Diyarbakrda gerçekletirilen Türkiye Diyanet Vakf (TDV) Yaynevi açlnda, slam medeniyetinin temelinin okumaya, yazmaya, örenmeye, öretmeye, ilime, irfana, bilgiye ve hikmete dayandn belirterek, Biz de Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakf olarak bu emir dorultusunda hareket ediyoruz. dedi.

Diyarbakra gelen Erba, merkez Yeniehir ilçesinde TDV Yaynevinin açl dolaysyla düzenlenen programa katld.

Burada konuan Erba, TDV yaynlarnn bir ubesini kentte açtklarn söyledi.

Medeniyetimizin temeli okumaya, örenmeye ve yazmaya dayanyor. diyen Erba, Kuran- Kerimin ilk ayetinin de oku emriyle baladn ifade etti.

HERKES KTAP EVMZE BEKLYORUZ

Erba, ilk inen surenin okumaktan, yazmaktan, örenmekten ve öretmekten baladn dile getiren Erba, sözlerini öyle sürdürdü:

kinci inen sure olan Kalem Suresi ismi üzerinde Rabbimizin Kaleme ve kalemin yazdklarna yemin olsun ki. diye balyor. Buradan alacamz çok önemli mesaj var. Demek ki slam medeniyetinin temeli okumaya, yazmaya, örenmeye, öretmeye, ilime, irfana, bilgiye, hikmete dayanyor. Biz de Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakf olarak bu emir dorultusunda hareket ediyoruz. llerimizi kitaplarla süslüyoruz adeta. Diyarbakrmzn en müstesna yerinde bu kitap evimizi açyoruz. Genç, yal, çocuk, kadn herkesi kitap evimize bekliyoruz. Nasl ki Diyarbakr mutfa çok zenginse, midelerimizi mutfayla besliyorsa, burada da bu kitap evinde de ruhumuzu ve gönlümüzü besleyeceiz inallah.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ise, Diyanet leri Bakanlnn son dönemde hizmet alann genilettiini belirtti.

çocuklardan yallara kadar her seviyedeki vatandan inançlarn ve ihtiyaçlarn karlayacak farkl hizmetlerin olduuna iaret eden Karalolu, Vakfn kitap kafesi de bu tür hizmetlerden biri ve Diyarbakrmzn ihtiyacdr. Gençlerimizin kitapla hemhal olabilecei, ihtiyaçlarn giderebilecei, oturup sohbet edebilecei çok güzel bir mekan olmu. çocuklar düünülmü, çocuklar kürsüsü oluturulmu. Mütalaa snflar oluturulmu. Emei geçenlerden Allah raz olsun. Diyarbakra, Diyarbakrda yaayan vatandalarmza ve özellikle gençlerimize hayrl ve uurlu olsun. diye konutu.

Konumalarn ardndan Diyanet leri Bakan Erba ve Vali Karalolu ile dier ilgililer yaynevinin açln gerçekletirdi, yaynevini gezdi.

Açl programna, Diyanet leri Bakanl Bakan Yardmcs Prof. Dr. Huriye Mart, Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyanet leri Bakanl Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafz Osman ahin, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr da katld.

Daha sonra Diyarbakr Valiliini ziyaret eden Erba, eref Defterini imzalad, Vali Münir Karalolu ile görütü.

Erba, bugün Diyarbakrda bulunmaktan duyduu mutluluu dile getirerek, Valimizin riyasetinde Diyarbakrda gerçekten çok güzel hizmetler oluyor. Diyanet leri Bakanl olarak iki gün boyunca birkaç önemli program burada gerçekletireceiz. Türkiyenin en büyük kitapevlerinden birisini Diyarbakrda açtk. nallah okuyucusu bol olur, genci, çocuu, yals, kadn herkes istifade eder. Bugün hafzlk icazet merasimimiz olacak. nallah yarn da Türkiye genelinde Kuran kurslarmzn balangcn buradan yapacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git