İmam hatipler doldu, puan arttı

Anadolu imam hatip liselerinin kontenjanları doldu, taban puanları yükseldi

Haberler 12.08.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, Merkezi snavda baarl örencilerin Anadolu imam hatip liselerini tercih etmesiyle hem bu okullarn taban puanlar yükseldi hem de kontenjanlar doldu. dedi.

Ylmaz, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki yerletirme sonuçlarnn açklandn anmsatt.

Merkezi snava 1 milyon 472 bin 88 örencinin katldn belirten Ylmaz, LGS kapsamnda merkezi snavla örenci alan Anadolu imam hatip liseleri, yüksek puan alan örencilerin büyük ilgisiyle karlat. Anadolu imam hatip liselerine ayrlan 42 bin 128 kiilik kontenjann yüzde 99,8i dolarken, örencilerimizin yüzde 87si ilk 3 tercihinde yer alan Anadolu imam hatip liselerinden birine yerleti. Merkezi snavda baarl örencilerin Anadolu imam hatip liselerini tercih etmesiyle hem okullarn taban puanlar yükseldi hem de kontenjanlar doldu. diye konutu.

Ylmaz, Anadolu imam hatip liselerinde temel slam bilimlerinin yan sra fen bilimleri, sosyal bilimler, yabanc dil gibi farkl alanlarda program çeitlilii bulunduuna dikkati çekti.

- 37 bin 243 örenci snavla örenci alan okullara girdi

Örencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre farkl türler içermesi nedeniyle bu liselere büyük ilgi gösterdiine vurgu yapan Ylmaz, unlar kaydetti:

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda çok önemli çalmalar yapan, ulusal ve uluslararas alanda baardan baarya koan imam hatip ortaokullar, akademik alanda da baarlarn artrarak merkezi snavda hem bireysel hem de ortalama bazda önemli sonuçlar elde etti. mam hatip ortaokullarndan 37 bin 243 örenci, merkezi snavla örenci alan okullara girdi. 5 bin 183 örenci Anadolu lisesi, 3 bin 993 örenci fen lisesi, 21 bin 271 Anadolu imam hatip lisesi, 5 bin 678 mesleki ve teknik lise, bin 118 örenci ise sosyal bilimler lisesine yerleti.

Geçen günlerde açklanan 2020-YKS sonuçlarna iaret eden Ylmaz, hem bireysel hem de kitlesel baarda imam hatip okullar için yeni bir milat baladn, 30u akn ilde ilk binde derece elde eden örencilerin olduunu, bunun da tercihlerde imam hatip okullarnn ilgi oda olmasna etki ettiini ifade etti.

mam hatip ortaokullarndan LGSde birçok ehirde, il düzeyinde derece yapan örencilerin bulunduunu dile getiren Ylmaz, örencilerin bir üst örenime hazrlk çalmalarnn yan sra okullarda yürütülen sosyal sorumluluk projeleriyle hayata ve topluma deer katan ilere imza attn söyledi.

- çtay daha da yükseltmeyi planlyoruz

Bu etkinliklerin kariyer planlamasyla birlikte karakter inasna da büyük katks olduunu, aidiyet duygusu ve olumlu okul kültürünü gelitirdiini aktaran Ylmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

Öte yandan, ülke genelinde yürütülen, Genel Müdürlükçe rehberlik ve koordinasyonu salanan bir üst örenime hazrlk için Hedef-LGS, üniversiteye hazrlk için Hedef-2020 ve Hedef-2023 projeleri, 2020 YKSde kitlesel baarnn anahtar olmutur. Eitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM-2) kapsamnda, Rehber Okullar ve Payda Okullar uygulamasyla birbirini gelitiren ve baar farkn azaltan okullarla, ortak hedeflere yönelik çalmalarmzla önümüzdeki yllar çtay daha da yükseltmeyi planlyoruz.

Ana Sayfaya Git