İmam Hatipler zirveyi zorluyor

Anadolu imam hatip liselerinde zirveleri zorlayan şampiyonlar yetişiyor

Haberler 07.04.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürlüünce Anadolu imam hatip liselerinde uygulanan temel slam bilimlerinin yan sra farkl alanlarda eitimlerin zenginletirilmesini salayan program çeitliliiyle güre, atletizm, oryantiring gibi dallarda zirveleri zorlayan ampiyon sporcu örenciler yetiiyor.

Anadolu imam hatip liselerinde temel slam bilimleri, fen, sosyal bilimler gibi programlarn yan sra uygulanan spor program sayesinde örenciler büyük baar gösteriyor.

Bu kapsamda, spor program uygulayan Pendik Koca Yusuf Anadolu mam Hatip Lisesi örencisi Ebubekir Gür, gürete 38 kiloda U15 Küçük Yldzlar Grekoromen müsabakalarnda Türkiye ampiyonu oldu. Milli takma seçilen ampiyon sporcu, Avrupa ampiyonasnda Türkiyeyi temsil edecek.

Milas ehit Murat nci Anadolu mam Hatip Lisesi 9. snf örencisi Abdulbaki Doru da Türkiye Güre Federasyonu tarafndan Antalyada düzenlenen U15 Küçük Yldzlar Grekoromen Avrupa ve Dünya ampiyonalar milli takm kadrosu belirleme seçmelerinde, 48 kiloda Türkiye ampiyonluu elde ederek, Güre Milli Takm kadrosuna girmeyi baard.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafndan düzenlenen bölge müsabakalarnda ise Batman temsil eden 6 örenciden 4ü, spor program uygulayan Batman Veysel Karani Anadolu mam Hatip Lisesi Spor Proje Okulu örencileri oldu. Bölge finallerinde de ayn baary gösteren imam hatip lisesi örencileri, Türkiye yar finallerine kald. Örenciler, önümüzdeki günlerde Sivasta yaplacak Türkiye yar finaline katlacak.

Öte yandan ayn okuldan bir örenci, Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafndan düzenlenen yarmada, Batman birincilii ve bölge ikinciliinin ardndan Türkiye 9uncusu oldu.

21. YÜZYIL BECERLER BALAMINDA ÖZEL PROGRAM UYGULANIYOR

Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, konuya ilikin yapt açklamada, 2016dan itibaren imam hatip okullarnda program çeitliliine gidildiini hatrlatarak, Anadolu imam hatip liselerinde, 21. yüzyl becerileri balamnda örencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre farkl özel proje ve program uygulayan okullar belirlediklerini söyledi.

Spor program uygulayan imam hatip okulu örencilerinin, temel slam bilimleri alannda da eitim aldklarn dile getiren Ylmaz, bu okullarda bireysel ya da takm sporlarnda eitim alarak kariyer hedeflerine yürüyen sporcu gençleri yetitirdiklerini söyledi.

Ylmaz, Bu okullarmzda yaptmz çalmalarmzn meyvelerini almaya baladk. Bu okullarmzdan milli takmlara sporcu veriyoruz artk. Farkl program uygulayan dier imam hatip okullarmz da büyük baarlar gösteriyor. Bu vesileyle baar gösteren bütün örencilerimize muvaffakiyetler diliyor, emei geçen öretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teekkür ediyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git