"İmam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu"

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, LGS'de başarılı olan ve imam hatip tercihinde bulunan öğrencilere burs verecek

Haberler 08.07.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER mam Hatipliler Dernei Bakan Halit Bekirolu:

Vatandalarmz, imam hatiplerin ders içeriklerini, manevi, milli boyutunu, bilim, sanat, kültür ve spor yönünü gördüler. Okullarmzn fiziki ortamlarn gördüler, baarl olan örencilerimizi gördüler. mam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu oldu bu tercih döneminde

(Eitim Bursu) Akademik anlamda daha baarl olan örencilerimizin, imam hatipleri tercih etmelerini ve bu süreklilii salamak için maddi boyutuyla yaptmz bir destek. Biz bu destei sadece maddi boyutuyla yapmyoruz, onlarn hayatn dier alanlarnda da baarl olmalarn saladmz ölçüde anlaml olacak

ÖNDER mam Hatipliler Dernei Bakan Halit Bekirolu, lise tercih döneminde imam hatiplere ilginin üst seviyede olduunu belirterek, Vatandalarmz, imam hatiplerin ders içeriklerini, manevi, milli boyutunu, bilim, sanat, kültür, spor yönünü gördüler. Okullarmzn fiziki ortamlarn gördüler, baarl olan örencilerimizi gördüler. mam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu oldu bu tercih döneminde. dedi.

ÖNDER, lim Yayma Cemiyeti, lim Yayma Vakf, Ensar Vakf ve nsan ve Medeniyet Hareketi, Liselere Giri Snavnda (LGS) baarl olup imam hatip tercihinde bulunan örencilere, burs ile kendilerini gelitirmeleri için çeitli destekler verecek.

ÖNDER mam Hatipliler Dernei Bakan Bekirolu, 1 milyonun üzerinde örencinin bu yl liselere geçtiini, 120 bin örencinin de snavla örenci kabul eden okullara geçeceini, bunlar arasnda imam hatiplerin de olduunu söyledi.

Snavla örenci alacak imam hatip okulu saysnn 319 olduunu aktaran Bekirolu, Türkiye genelinde 319 proje imam hatip okulumuz var, snavla örenci kabul ediyorlar. Biz bir imam hatip dernei olarak, imam hatipli örencilerimize, tercihlerini doru yapmalar konusunda destek oluyoruz. Okul çeitlerini daha iyi görmelerini, okul çeitlerini daha iyi analiz etmelerini salyoruz. Türkiye genelinde okullarda hangi imkanlarn olduunu, il, ilçe hangi imam hatip okullarnn olduunu örencilere anlatmaya çalyoruz. diye konutu.

Bekirolu, özellikle imam hatiplerin önündeki engellerin kalkmasyla beraber, vatandalarn imam hatiplerin pozitif taraflarn görmeye baladklarn dile getirerek, Vatandalarmz, imam hatiplerin ders içeriklerini, manevi, milli boyutunu, bilim, sanat, kültür ve spor yönünü gördüler. Okullarmzn fiziki ortamlarn gördüler, baarl olan örencilerimizi gördüler. mam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu oldu bu tercih döneminde. dedi.

Gençlerimiz odakl düünüyoruz

Burs projesinin önemli bir proje olduunu ve tüm Türkiyeyi kapsadn belirten Bekirolu, öyle devam etti:

smini Eitim Bursu koyduk. Akademik anlamda daha baarl olan örencilerimizin, imam hatipleri tercih etmelerini ve bu süreklilii salamak için maddi boyutuyla yaptmz bir destek. Biz bu destei sadece maddi boyutuyla yapmyoruz, onlarn hayatn dier alanlarnda da baarl olmalarn saladmz ölçüde anlaml olacak. Biz bir taraftan burs projesini yürütürken, bir taraftan da çocuklarn kiisel geliimi, dil geliimi, fiziksel geliimi, manevi geliimi ve benzeri konularda da gençlerimize destek olacak projeleri bu burs çalmasna paralel bir ekilde planlyoruz. çok özgün bir proje olacak, içinde adaleti de barndran, Türkiye genelinde bütün illerimizi ve ilçelerimizi de kapsayan güzel bir çalma olacak. Yüzde 10a giren çocuklar 4 ya da 5 yllk lise eitimleri süresince çok nitelikli ve verimli bir atmosferin içerisinde olmu olacaklar. Yüzde 10un dnda kalan örencilerimizle ilgili de çalmalarmz var.

Farkl sivil toplum kurulularnn bir araya gelerek, proje yürütmesinin kymetli bir davran olduuna iaret eden Bekirolu, çounlukla herkes kendi kurumunu öncelemeye çalr ama biz bu çalmada kurum taassubu yerine gençlerimiz odakl düünüyoruz. dedi.

mam hatiplerin önündeki engellerin kalkmasyla birlikte, imam hatiplere olan ilginin üst seviyede olduunu dile getiren Bekirolu, 45 yl içinde istenen baarnn da geleceini sözlerine ekledi.

Eitim Bursu

ÖNDER mam Hatipliler Dernei, lim Yayma Cemiyeti, lim Yayma Vakf, Ensar Vakf ve nsan ve Medeniyet Hareketi arasnda imzalanan protokol ile 2018 LGSde yüzde 10luk dilime giren, imam hatip tercihinde bulunan ve yerleen örencilere burs verilecek.

200 TL burs katksnda bulunulan örencilere bunun yan sra çeitli sosyal ve kültürel destekler de salanacak. Örencilere, baar artn yerine getirmeleri durumunda verilecek burs 4 yl boyunca devam edecek.

Bavuru koullar arasnda ilk iki maddeyi yerine getirenler, yerletirme ilemleri tamamlanp kesin kayt olduktan sonra burs bavurularn yapabilecek.

Okul kaydnn ardndan örenciler, LGS Snav Sonuç Belgesi ve örenci belgesini ibraz edecekler.

Bavurular, 115 Austos tarihlerinde gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git