İmam hatiplerin YKS'daki başarısı

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) imam hatipli öğrencilerin gösterdiği başarı takdir topluyor.

Haberler 07.09.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mam hatip okullarndaki eitim kalitesi her geçen gün artyor. Yükseköretim Kurumlar Snavnda Türkiye genelinde Batmanda ilk 10 bine giren 40 örenciden 4ünün imam hatipli örencilerden olumas takdirle karland.

TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip ve Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip liselerin proje okulu olarak seçilmesinin ardndan fen ve sosyal bilimler dersleri de verilmeye baland.

Batman Merkez Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde 3, Mehmet imek Anadolu mam Hatip Lisesinde bir örenci; YKS Türkiye genelinde ilk 10 bine girdi. Tp, hemirelik, psikoloji, tarih ve ngilizce gibi bölümleri kazanan örenciler, imam hatiplerin baarsn ispatladlar.

Bu imam hatiplerin baarsdr

ÖNDER Batman l Bakan Mehmet Nezir Ceylan, imam hatiplerin baarsnn gölgede braklmak istendiine dikkat çekerek, toplumda imam hatiplerle ilgili yanl bir kanaatin olduunu söyledi.

Ceylan, Malumunuz olduu üzere Türkiyede üniversite snavlar oluyor. Tabi imam hatip liseleri de bu snavlara giriyor. Bu sene hem Batman Merkez Kz Anadolu mam Hatip Lisesinden hem de Mehmet imek mam Hatip Lisesinde Türkiye geneli ilk 10 bine 4 tane örenci gönderdik. Bu imam hatiplerin baarsdr. Toplumumuzda imam hatiplerle ilgili yanl bir kanaat var. mam hatip liseleri sadece ilahiyat fakültelerine gider, imam ve vaiz olurlar gibi alg var. Öyle bir ey yok. mam hatiplerde mezun olup da tp fakültesini, hemirelik, psikoloji bölümünü, tarih, ngilizce öretmenlii kazananlar oldu. Batman Merkez Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde yabanc dil snfmz var. Yabanc dil snf ngilizce eitimi üzerine youn bir eitim veriliyor. Mezun olan örencilerimiz mütercim ve yabanc dil öretmenlii gibi yerleri kazanabiliyor. dedi.

Halkn imam hatipleri tercih etmelerini istiyoruz

Batmanda proje okullarnn olduunu belirten Ceylan, TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde kz örencilerimiz için fen ve sosyal bilimler programn uyguluyoruz. Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesinde erkek örencilerimiz için fen ve sosyal bilimler programn uyguluyoruz. Gazi Erkek mam Hatip Lisemi bu sene fen ve sosyal bilimler program uygulama olacak. Vatandalarmz da çocuklarn bu okullara seve seve göndersinler. çocuklarmz imam hatiplerde her türlü mesleki anlamda bilgi sahibi oluyorlar. mam hatiplerimiz hem temel ilimleri hem de dini ilimleri veriyor. Bu sene 4üncü snftan 5inci snfa geçen kz örencilerimize ortaokul bünyesinde hafzlk program açtk. Seneye inallah erkeklere yönelikte 5inci snfa geçen örencilere hafzlk program uygulayacaz. Vatandalarmzn bu okullar tercih etmelerini istiyoruz. diye konutu.

Yeni okullarmz da açld

Batmanda birçok yerde yeni imam hatiplerin açldn dile getiren Ceylan, Bu sene Batmanda yeni imam hatip ortaokul ve lise bünyelerinde imam hatip okullarmz açld. Bayndr (pragaz) Mahallesinde Halil Hamidi Erkek mam Hatip ortaokul ve lisemiz açld. Belde Mahallesinde Akemsettin mam Hatip Ortaokulumuz vard bünyesinde lise de açld. Turgut Özel mam Hatip Lisemiz açld. Bayndr Mahallesindeki imam hatipte erkeklere yönelik eitim olacak, dier yeni açlan tüm imam hatiplerde kz çocuklarmz eitim görecek. Sadece Batman merkezde 9 tane imam hatip ortaokulumuz bulunmaktadr. Örenci skntmz bulunmamakla birlikte kontenjan açsndan da yer sknts bulunmamaktadr. Vatandalarmz son tercih dönemlerinde imam hatip liselerini tercih edebilirler. ifadelerini kulland.

En iyi liseye gitme ansm vard ama ben imam hatip lisesini seçtim

Yükseköretim Kurumlar Snavnda (YKS) Türkiye geneli ilk 4 bine girdiini belirten imam hatip örencisi Betül Gezici, Batman Kz Anadolu mam Hatip Lisesinden mezun oldum. Lise tercihleri yapld zaman puanm çok yüksekti. Batmandaki en iyi liseye gitme ansm vard. Ama ben imam hatip lisesini seçtim. Bütün okullarda fen bilimleri eitimi veriliyor. mam hatipte hep karma eitim yok hem de dini eitim çok güzel bir ekilde veriliyor. Özellikle Kuran- Kerim dersleri zihnimizin açlmasna vesile oluyordu. Bu ekilde derslerimizi daha iyi anlyorduk. mam hatiple hem eitim aldk hem de dünyada daha düzenli bir hayatmz olmasna vesile oldu. Türkiye geneli YKSde ilk 4 bine girdim. lahiyat fakültesini kazandm. dedi.

mam hatip bana ekstra bir avantaj salad

YKSde Türkiye geneli derece yaptn dile getiren bir dier örenci Meryem Doan ise unlar söyledi: Batman mam Hatip Lisesinden mezun oldum. YKS snavnda Türkiye geneli ilk 7 bin 600 sralama yaptm. Bu sonuçta okulumun ve öretmelerimin destei çok oldu. Okulumun imam hatip lisesi olmas da bana ekstra bir avantaj salad. Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesine yerletim. Okulumuzdaki scak ve samimi ortamnda bana moral ve motivasyon acsndan çok faydal oldu. mam hatipte üst snflar olarak her zaman alt snflarla bir kaynama içerisindeydik. Birbirimize destek olurduk. Bundan dolay her sene arkamzdan gelen nesil daha kaliteli daha güzel etiim görüyordular. Bu ekilde imam hatip liseleri de kendi okulumuzda her sene daha güzel daha iyi sonuçlar veriyor.

mam hatipte gördüüm eitim sayesinde ilk bine girdim

mam hatip mezunlarndan Zikra Aslan da Mehmet imek mam Hatip Lisesinden mezun oldum. 29 Mays Üniversitesi Uluslararas slam ve Din Bilimleri Fakültesini kazandm. Türkiye genelinde 932nci oldum. Lisede imam hatibi seçmem hayatmda çok büyük etkisi oldu. Mesela imam hatipte örendiim dini bilgiler sayesinde ibadetlerimi daha bilinçli olarak yaptm. nsanlara kar daha duyarl daha ho görülü oldum. nsan ilikilerinde daha çok gelitim. Ayrca imam hatipte gördüüm eitim sayesinde Türkiyede ilk bine girdim. Hayatmda çok büyük etkileri oldu. dedi.

Dini eitimlerin yannda fen bilimleri derslerini arlkl olarak gördük

Ald eitim sayesinde üniversiteyi kazandn vurgulayan Elif Takran, Batman Kz Anadolu mam Hatip Lisesi mezunuyum. u anda Kafkas Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danmanlk bölümünü kazandm. Bu noktaya gelmemde okulumuz ve öretmelerimizin çok büyük pay var. Sadece imam hatip mezunu olduunu söylediimde sadece ilahiyat odakl düünülmesi çok büyük hakszlk ve yanltr. Okulumuzda sadece dini eitimin veriliyor görülmesi yanl bir düünce, dini eitimlerin yannda fen bilimleri derslerini da arlkl olarak görüyoruz ve bu alandaki öretmelerimiz kendilerini yetitirmilerdir. diye konutu.

mam hatipte slam çok güzel örendim

mam hatipte çok güzel eitim alarak liseyi tamamladn aktaran Ayenur Demirel, Batman Kz Anadolu mam Hatip Lisesi mezunuyum. Uluda Üniversitesi Ziraat Mühendisliini kazandm. mam hatip okullar sadece slami ilimle olarak düünmememiz lazm. Evet, slam da çok güzel öreniyoruz; saysal, eit arlk bu bölümlerde de hocalarmz gerçekten iyi hocalar. O yüzden çok güzel eitim alyoruz. Onlarn katklaryla da çok güzel yerler kazanabiliyoruz. ifadelerini kulland.

Hedefime imam hatiple ulaabildim

mam hatiple hedefine ulatn dile getiren örencilerden Tuba Özaydn da öyle konutu: Batman Merkez Kz Anadolu mam Hatip Lisesi mezunuyum. Adyaman Üniversitesi Arapça Öretmenliini kazandm. Son yl bölüm deiiklii yapmama ramen ve snava 4 ay kala snav dilinin deitirilmesine ramen snavma hiçbir ekilde olumsuz etki olmadan güzel bir ekilde hazrlandm. Bu süreçte dershane, özel kurs ve özel hoca eitimi tarznda hiçbir ey almadm, tamamen okulumun derslerine katldm. Okulumun öretmenlerinin katklaryla bu süreci çok güzel bir ekilde yürütebildim. Ayrca bu yl okul temsilcisiydim. Her türlü sosyal aktivite aksatmadan hata yadrganarak katlyordum. Kazanmayacaksn tarznda tepkiler geliyordu. Buna ramen ben severek yaptm için hem severek çalyordum hem de severek sosyal aktivitelerime katlyordum. Hiçbir ekilde olumsuz etki olmadan hedefime baaryla ulaabildim.

mam hatipli olmakla gurur duyuyorum

mam hatipte hem ilmi hem de fenni bilgileri aldklarn kaydeden Aysel Kölge, stanbul Üniversitesi lahiyat Fakültesini kazandm. mam hatip mezunuyum ve imam hatibe geldiim için kendimle gurur duyuyorum. Beni imam hatip yönlendiren ailem oldu. Allah (celle celaluhu) ailemden raz olsun. Tüm hocalarma çok teekkür ediyorum. Rabbim bundan sonra gelecek tüm örenci arkadalarmza da kolaylk versin. Herkese imam hatibi tavsiye ederim. Hem dünyevi hem de ahiret acsndan yetimemize çok yarar oldu. Ailelere tavsiyemiz ortaokuldan itibaren evlatlarn imam hatiplere yönlendirmelidir. Okulumuzda bu sene hafzlk hazrlk snflarmz açld. dedi.

Ana Sayfaya Git