İngilizce Yaz Okulu

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin yaz döneminde yabancı dilden uzak kalmamaları için başlatılan EBA Çevrim İçi İngilizce Yaz Okulu, 31 Temmuz'a kadar sürecek

Haberler 03.07.2020 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), örencilerin yaz döneminde yabanc dilden uzak kalmamalar için Eitim Biliim A (EBA) çevrim çi ngilizce Yaz Okulu balatt.

A1 ve A2 düzeyinde 4 temel dil becerisini içeren dersler, kendi kendine örenmeye uygun e-etkinliklerden oluuyor. EBA platformundaki ngilizce derslerine balamadan önce seviyelerini belirlemeye yardmc olacak bir öz deerlendirme ölçeiyle karlaacak örenciler, daha sonra dil düzeylerine uygun olarak A1 veya A2 paketine yönlendirilecek.

Her örenenin bireysel farkllklarn desteklemek için iki pakete de eriimde snrlama olmayacak. Örenciler istedikleri paketi takip edebilecek, her iki bölümden de ders izleyebilecek.

EBA platformunda balatlan ngilizce dersleri, 31 Temmuza kadar hafta içi her gün yaynlanacak. Örenciler, bir önceki günün derslerini tekrar edebilecek. Her dersin sonunda örenciler, yöneltilen sorulara göre edindikleri yeterlilikleri deerlendirebilecek.

- Elenceli etkinlikler, oyunlar, animasyonlar

ngilizce Yaz Okulundaki etkinlikler, örencilerin elenirken örenmesi temeline dayanyor. Bu nedenle dersler, çeitli oyunlar, dinleme metinleri, videolar ve animasyonlar ile zenginletirildi.

çerikler, Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl Yabanc Dil Eitimi Aratrma ve Gelitirme Merkezi (YDE ARGEM) koordinesinde, YETEK e-içerik gelitirme ekibi ile Temel Eitim Genel Müdürlüü ve Din Öretimi Genel Müdürlüü ekiplerinden toplam 90 gönüllü ngilizce öretmeninin desteiyle hazrland.

Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüünün katklaryla içerik gelitirme ekibine, 10 ve 12 Haziran 2020 tarihlerinde Hacettepe ve Pamukkale üniversitelerinden akademisyenler tarafndan uzaktan hizmet içi eitimler düzenlendi.

Derslerin oluturulmasna balanmadan önce YDE ARGEM tarafndan çalmann snrlarn çizen ve öretmenlere rehberlik edecek bir klavuz hazrland. Klavuzda çalmann kapsam, düzeyi, hedefleri, her bir derste hedef olarak kullanlacak dil ilevleri, kelime listeleri, dil bilgisi yaplar ile etkinliklerin incelenmesinde kullanlacak kriterler sunuldu.

çeriklerde öretmenlerin Web 2.0 araçlarn kullanarak ürettii özgün ürünlerinin yer almasna dikkat edildi.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, dün balatlan ngilizce yaz okulu programna ilikin, velilere yönelik Twitterdaki paylamnda, yabanc dil örenmeyi, çocuklarnn örenmesini çok önemsediklerini bildiine iaret ederek, bu konuyu kendilerinin de önemsediini ifade etti.

Selçuk, EBA çevrim çi ngilizce Yaz Okulu program ile örencilerin dil düzeylerini ve geliimlerini de izleyebileceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git