İnovasyon yarışması

Milli Eğitim Bakanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden 5. sınıf öğrencileri katıldı

Haberler 24.04.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram etkinlikleri kapsamnda Online novasyon Yarmas düzenlendi.

Bakanlk yetkililerinden alnan bilgiye göre, MEBin 2018-2019 eitim öretim yl 2. döneminden bu yana yürüttüü Biliimle Üretim Pilot Projesi ile Türkiyede bir ilk gerçekletirildi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamnda, projenin yürütüldüü okullardan katlan 28 takmla Online novasyon Yarmas yapld.

MEBin ilk kez online ortamda yapt yarmaya, Türkiyenin çeitli illerindeki ortaokul 5. snf örencileri katld.

Prof. Dr. Selçuk Özdemirin katklaryla gerçekletirilen etkinlikte örenciler, bir tasarm problemine Tinkercad üzerinden 3 boyutlu çizimle çözüm getirdi. Yarma srasnda örencilerden disiplinleraras çalma, i birlii, problem çözme ve dijital becerisini kullanmalar beklendi.

Online ortamda 4 saat süren yarmann ödül töreni de Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun katlmyla online gerçekletirildi. Tüm örencilerin ödüllendirildii yarmada, birinci olan takm örencilerinin her birine 750 liralk kültür sanat ürünleri alabilecekleri hediye çeki takdim edildi.

BLMLE ÜRETM PLOT PROJES

Kodlama, akll cihaz tasarm ve 3 boyutlu çizimler yapmak üzere yürütülen proje, kamu özel sektör i birliiyle 112 ortaokul ve 27 ilkokul olmak üzere 139 okulda devam ediyor.

Biliimle Üretim pilot uygulamas, 2023 Eitim Vizyonunda belirtilen Örencilerimizle birlikte, kendilerine biliimle üretim becerileri kazandrmaya yönelik kodlama ve 3D tasarm etkinlikleri yürütülecektir. hedefi dorultusunda hayata geçiriliyor.

Bakanln okullara 3D yazc, akll cihaz tasarm kiti vererek destekledii projeyi, MEB Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü yürütüyor.

Ana Sayfaya Git