İnternet tabanlı Açıköğretim sınavlarının hazırlıkları tamam

Anadolu Üniversitesi, internet tabanlı ortamlarda 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği Açıköğretim Sistemi Bahar Dönemi Ara Sınavları için hazırlıklarını büyük bir hızla tamamladı.

Haberler 17.04.2020 - 23:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs tehdidine kar öretimin aksamamas adna örenci odakl bir eksende çalmalar yürüten Anadolu Üniversitesi, snava girecek bireylerin herhangi bir sorunla karlamamas için bütün tedbirleri alarak düzenlemeler yapt. Yerli ve milli yazlmlarla gelitirilen bir sistem üzerinden gerçekleecek snavlara dair önemli bilgiler paylaan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. afak Ertan çomakl, snava girecek 1 milyonun üzerinde örenciye baarlar diledi.

ÖRENCLER GÜVEN çERSNDE SINAVLARINA GRECEK

18 Nisan - 7 Mays 2020 tarihleri arasnda gerçekleecek snavlarn uygulanaca sistem üzerinde anlalr ve gerekli bilgileri içeren bir ara yüz gelitirildiini ifade eden Rektör çomakl, aamal olarak snavlarn nasl gerçekleeceini anlatt. çerisinde bulunulan bu zorlu zamanlarda hiçbir öretim faaliyetinin aksamamas için Anadolu Üniversitesinin köklü açk ve uzaktan eitim tecrübesinin dijital ortamlara aktarldn belirten Prof. Dr. çomakl, örencileri riske atmadan, güvenli bir ekilde snavlarn gerçekletirilecei bilgisini iletti.

Prof. Dr. afak Ertan çomakl yapt açklamada u ifadelere yer verdi:

Yaplacak olan snavlara ilikin düzenlediimiz toplantlarda, bütün ihtimalleri deerlendirdik ve örencilerimizin örenim süreçlerinin aksamamas için Bahar Dönemi Ara Snavlarnn internet tabanl ortamlarda yaplmasn kararlatrdk. 1 milyonu akn örencinin katlaca bu snav için bütün hazrlklarmz tamamladk. Örencilerin bu zorlu süreçte snavlarda bir araya gelmesi salgn riskini artracandan, Bilgisayar Aratrma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafndan yerli ve milli olarak gelitirilen yazlmlarla nternet Tabanl Snav Sistemini gelitirdik. Bu sistem ile örenciler kolay ve anlalr bir arayüz eliinde snavlarna girebilecek.

TÜRK ETM TARHNDE LK OLAN BU SINAVLA YEN ETSEL PARADGMANIN EN ÖNEML TEST GERçEKLEECEK

Açk ve uzaktan eitimde yarm asra ulaan tecrübesini dijital ortamlara aktaran Anadolu Üniversitesinin Türkiyede ve dünyada öncü olacak bir adm attn belirten Rektör çomakl, yeni eitsel paradigmann en önemli testinin gerçekleeceini ifade etti. Prof. Dr. çomakl, Uzaktan öretim, dünya genelinde gün geçtikçe daha ilevsel hale geliyor. Bu noktada Anadolu Üniversitesinin köklü geçmii ve yenilie açk vizyonu, alannda yapt çalmalarla ortaya çkyor. Bu snav, yeni eitsel paradigmann en önemli testi niteliindedir ifadelerini kulland.

PLOT UYGULAMALARLA YAANABLECEK OLUMSUZLUKLAR ORTADAN KALKTI

çok geni bir katlm oranna sahip Bahar Dönemi Ara Snavlar süresince herhangi bir olumsuzluun yaanmamas için pilot uygulamalar da yapldn söyleyen Prof. Dr. afak Ertan çomakl, Örenciler adna yaanabilecek bütün olumsuzluklar ortadan kaldrmak ve sistemin sorunsuz çalmas için birçok pilot uygulama gerçekletirdik. Ayrca snavlardan önce örencilerimize uyguladmz Covid-19 farkndalk testi ile hem sistemimizi tanttk hem de yaanan pandemi ile ilgili önemli bilgileri örencilerimizle paylatk diye belirtti.

HçBR ÖRENC MADUR OLMAYACAK

20 günü kapsayan snavlar süresince hiçbir örencinin madur olmamas için bütün olanaklarn seferber edildiinin altn çizen Anadolu Üniversitesi Rektörü çomakl, Balayacamz snav sürecinde bata salk personellerimiz olmak üzere, zorunlu sebeplerle görevlerini icra eden kamu personellerimiz için de gerekli çalmalarmz yaptk. Ayrca gerekli teknolojiye ya da internet balantsna sahip olmayan örencilerimiz, salgn döneminde alnan bütün önlemlerin uyguland Açköretim bürolarnda snavlarna rahatlkla girebilecekler. Snava girecek bütün örencilerimize baarlar dilerim dedi.

Ana Sayfaya Git