IPA'dan dünyaya yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısı

Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, dünyaya mümkün olan tüm tedbirlerin alınarak yakın zamanda yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısında bulundu.

Haberler 25.05.2021 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Pediatri Kurumu (IPA) Bakan Prof. Dr. Enver Hasanolu, dünyaya mümkün olan tüm tedbirlerin alnarak yakn zamanda yüz yüze eitime geçilmesi çarsnda bulundu.

Hasanolu, Kovid-19 salgnnn eitim alannda ei görülmemi bir aksakla neden olduunu, bu süreçten yaklak 2 milyar örencinin olumsuz etkilendiini belirtti.

Aratrmalarn, çocuklarn bu dönemde online eitim alsa bile yüzde 71inin youn stres altnda olduunu, ailelerin yüzde 70inin çocuklarnn ruh salndan endie ettiklerini gösterdiini aktaran Hasanolu, pandemi sürecinden en çok etkilenenlerin bir bölümünün de geçici veya uluslararas koruma altndaki çocuklar olduunu, bu çocuklarn eitim ve salk hakkndan mahrum kaldn anlatt.

Enver Hasanolu, unlar kaydetti:

Dünyada milyonlarca çocuk bu süreçte okulu brakma tehlikesiyle kar karya kald. Nijer, Mali ve çad gibi ülkelerde çocuklar eitim alamama riskiyle kar karya. IPAnn ilk toplantsndaki acil gündem konularmzdan biri, yüz yüze eitim konusuydu. Dünyann en acil çözülmesi gereken sorunlarndan biri çocuklarn eitimidir. Mümkün olan tüm tedbirler alnarak bir an evvel yüz yüze eitime geçilmelidir.

- çocuklar için adil bir eitim ve salk düzenine geçilmeli

IPA D likiler Direktörü Kerem Hasanolu da aratrmalarn eitimde kaçrlan zamann çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini gösterdiine iaret ederek, unlar paylat:

Hem kendi içimizde hem de Dünya Salk Örgütü ile yaptmz toplantlarda youn bir mesai harcyoruz. Yüz yüze eitim, çocuklarn geliimleri, okulun frsat eitlii salamas ve örenme kayplarnn giderilmesi açsndan önemlidir. Bu nedenle eitimden vazgeçmek, en son çare olmaldr. Fiziksel mesafe, el ve hijyen uygulamalar, yaa uygun maske kullanm ve savunmasz gruplarn korunmas salanarak gerekli kaynaklar, politikalar ve altyaplar oluturularak yüz yüze eitime geçilmelidir. Bu konuda ülke veya yerel özellikler göz önünde bulundurularak acil çözüm üretilmeli, çocuklar için adil bir eitim ve salk düzenine geçilmelidir.

Ana Sayfaya Git