İşbirliği imzası

MEB ve YÖK arasında eğitimde iş birliği protokolü

Haberler 22.09.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ile Yükseköretim Kurulu (YÖK) arasnda Öretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programnn içeriinin gelitirilmesi bata olmak üzere pek çok konuyu içeren eitimde i birlii protokolü imzaland.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, öretmenlerin mesleki geliimi, örencilerin ve ailelerin ihtiyaç duyaca konularda program ve etkinlikler düzenlenmesi gibi pek çok balk içeren i birlii protokolüyle MEB, Öretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eitimi Sertifika Programnn yürütülmesinde usul ve esaslarn gerçeklemesi için YÖKe her türlü destei verecek.

Protokol kapsamnda MEB, YÖK ve eitim fakülteleri temsilcilerinden oluan Öretmen Yetitirme çalma Grubunun koordinatörlüünde, öretmen yetitiren yükseköretim kurumlar tarafndan Bakanla bal eitim kurumlarnda öretmenlik uygulamas ile okullarda rehberlik uygulamalar derslerinin yürütülmesi için uygulama öretmeni ve öretim eleman görevlendirilmesine çallacak.

ÖRETMEN VE ETM YÖNETCS

Öretmenlerin ve eitim yöneticilerinin bireysel ve mesleki geliimine yönelik mesleki geliim programlar ile Öretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Program ve Pedagojik Formasyon Eitimi Sertifika Programnn içeriinin gelitirilmesi için i birlii yaplacak.

Ayrca YÖKün koordinasyonunda yükseköretim kurumlar ile merkezi ve mahalli olarak örencilerin akademik, sosyal, kültürel ve duygusal yönlerden gelitirilmesine ve ailelerin ihtiyaç duyaca dier konulara yönelik program ile etkinlikler düzenlenecek.

Aday öretmenlik eitimi sürecinde öretmenlerin mesleki geliimlerine yönelik programlarda ve YÖKün koordinasyonunda MEB tarafndan açlacak hizmet içi eitim faaliyetlerinin yürütülmesinde üniversitelerle i birlii yaplacak.

Protokolle, Bakanla bal resmi eitim kurumlarndaki örencilere yönelik, üniversitelerdeki öretim üyeleri tarafndan akademik ve aratrma danmanl ile yurt dnda yaayan soyda öretmenlere yönelik lisans tamamlama ve lisans üstü düzeyde eitim programlar açlmasnn teviki için i birlii yaplmas da karara baland.

Ana Sayfaya Git