İstanbul turu!

Bir sosyal deney sonucu gündem olan Diyarbakırlı çocuklar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın davetlisi olarak İstanbul'a geldi.

Haberler 21.08.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuzla Belediyesinden yaplan açklamaya göre, aileleriyle stanbula ilk kez gelen Mert Emsen (13), Burhan Karadaban (15), Burak Bakkan (16), Emre çetinkaya (15) ve Azad Kurt (12), bir hafta boyunca stanbulda arlanacak.

Dolu dolu bir programla stanbulun tarihi ve kültürel mekanlarn ziyaret edecek olan çocuklar, ilk günlerini Viaport Marinada bulunan Tema Parkta geçirdi. Elencenin kaplarnn açld Tema Parkta hayatlarnda ilk kez Roller Coaster deneyimleyen çocuklar, gondol ve çarpan arabaya da binerek elencenin tadn çkard.

Heyecanl ve keyif dolu bir gün geçiren çocuklar, Aslan Parkta Bengal Kaplan, Leopar, Puma, Panter, bir zamanlar Anadoluda da yaad söylenen ancak soylar tükenmekte olan Karakulak ve dünyada çok ender görülen Beyaz Aslan yakndan görme frsat yakalad.

- Topluma mükemmel bir örnek oldular

Açklamada görülerine yer verilen Tuzla Belediye Bakan Dr. adi Yazc, görüntüleri izlediinde çok duygulandn, gururlandn, bir an önce çocuklarla iletiime geçmesi gerektiini hissettiini ifade etti.

çocuklarn güzel yürekleriyle Türkiyeye ve dünyaya güzel ders verdiklerini belirten Yazc, unlar anlatt:

yilik yapmann ne kadar kymetli olduunu, yolda kalana, darda kalana yardm etmenin güzelliini gösterdiler. Ben de çocuklarmz bu güzel davranlarndan dolay tebrik etmek ve stanbula davet etmek için aradm. Onlar da sa olsunlar davetimi kabul ettiler ve bir haftalna stanbula misafirimiz olarak geldiler. çocuklarmz içlerindeki güzellikle yardm etmenin, paylamann, dayanmann önemini anlatarak, topluma mükemmel bir örnek oldular. Kendileri küçük ama yürekleri büyük olan Diyarbakrl çocuklarmzn davranlar beni çok derinden etkiledi. Doruyu söylemek gerekirse görüntüleri alayarak izlemitim.

- stanbulu tarihi ve kültürel mekanlaryla en güzel ekilde tantacaz

çocuklarla güzel ve heyecan dolu bir gün geçirdiklerini aktaran Yazc, hayatlarnda pek çok eyi burada ilk kez yapyor olmalarnn heyecann görmekten duyduu memnuniyeti ifade etti.

çocuklarn Diyarbakr dnda bulunmadklarn kaydeden Yazc, öyle devam etti:

lk gördükleri ehrin stanbul olmas bizim için de çok anlaml oldu. stanbulu onlara tarihi ve kültürel mekanlaryla en güzel ekilde tantacaz. Bata Ayasofya-i Kebir Camiini, Sultanahmeti, Kz Kulesini, Yerebatan Sarncn, Dolmabahçe Sarayn ziyaret edeceiz. çocuklarmzn da istekleri dorultusunda hazrladmz programmzda Tarihi Yarmada turu, Boaz turu, yüzme, dal gibi pek çok etkinliimiz olacak.

- Diyarbakrn dna çkmak hayal gibi geliyor

lk kez uçaa binerek, Diyarbakrdan farkl bir ile geldiini belirten Mert Emsen, Televizyondan ya da internetten gördüüm eyleri burada canl olarak görüyoruz. Diyarbakrn dna çkmak hayal gibi geliyor. stanbulda çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

Youtuber olmay hayal eden Burhan Karadaban da insanlara yakn olmak istediini, iyilikleri güzellikleri ortaya çkararak insanlara yardm etmek istediini anlatarak, Biz anlamadk nasl böyle mehur olduumuzu. nsanlk görevimizdi. Kim olsa aynsn yapard. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git