İşte azmin getirdiği başarı

45 günlük eğitimin ardından tekvando, kung fu ve wushu branşlarında düzenlenen müsabakalarda tarihsel başarılı elde eden Çınar'ın Ortaviran Ortaokulu öğrencileri, bölgenin gururu oldular.

Haberler 23.01.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesi Ortaviran Ortaokulu örencileri tarihi bir baarya imza att. 45 gün süren eitimlerinin ardndan tekvando, kung fu ve wushu branlarnda düzenlenen müsabakalarda baar üstüne baar elde eden, örenciler çnarn gururu olurlarken, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 7 üçüncülük elde ettiler.

BAARIDAN BAARIYA

Tamal eitim veren Ortaviran köyndeki rtaokulda eitim ve öretim gören örenciler, eitim ve öretimlerinin yansra, spor dallarnda aldklar eitimle il baznda düzenlenen müsabakada bir çok baarya imza att. Örenciler, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 7 de üçüncülük elde etti.

Antrenör Gülay Yayn denetiminde 45 günlük eitim programnn ardndan müsabakada baar elde eden örenciler, Antalyada düzenlenecek Türkiye tekvando, kung fu ve wushu ampiyonasna Diyarbakr temsilen katlacaklar.

çINARIN GURURU OLDULAR

Örencilerin baarsyla ilgili açklama yapan ve örencilerle gurur duyduunu söyleyen çnar Kaymakam smail anl ise duygularn öyle ifade etti.

Tama merkezli bir köy okulu olan Ortaviran Ortaokulu, mevsimlik içi olarak çalan çocuklarn youn olduu bir bölgedir. Prlanta gibi çocuklarmza imkan verilince daha büyük baarlara imza atacaklarn bir kez daha gördük. Bölge ile ilgili büyük bir projemiz de var. Bu proje hayata geçince bölge daha büyük hizmetlere kavuacak. Eitim ve öretimin lokomotifi sosyal alandaki baardr. Örencilerimize bu baarya ulamadaki tüm engelleri kaldrmalyz.

YETENEKLER SERGLEND

Turnuvalarn örencilerin yeteneklerini sergiledikleri en önemli platformlardan biri olduunu aktaran Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise öyle konutu; Ksa bir çalmadan sonra kazanlan bu baary gönülden alkladk ve alklamaya da devam edeceiz. Özellik de, çnar Karacada krsalnda eitim faaliyeti sunan bir okulun böyle bir baarya imza atmas bizleri daha çok gururlandrmtr.

Ana Sayfaya Git