İşte baba bu!

Mehmet Tekin, 37 yıldır çalıştırdığı taş değirmeni sayesinde 9 çocuğundan 7'sinin üniversitede okumasını sağladı.

Haberler 16.02.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde deirmencilikle uraan 66 yandaki Mehmet Tekin, 9 çocuundan 7sini ta deirmenden elde ettii gelirle üniversitede okutarak meslek sahibi yapmann gururunu yayor.

Kzltepe ilçesinde yaayan Tekin, 37 yld çaltrd ta deirmeni sayesinde 9 çocuundan 7sinin üniversitede okumasn salad. Tekinin 6 erkek 3 kz olan çocuklarndan 7si ta deirmenden gelen gelirle okudu.

Tekinin üniversite mezunu çocuklarndan 3ü öretmen, biri polis, biri subay ve biri de muhasebeci oldu.

Deirmenci Tekin, AA muhabirine yapt açklamada, 1980 ylndan bu yana ta deirmeninde çaltn, elde ettii gelirle 7 çocuunu üniversitede okuttuunu söyledi.

Halen ayn ii yaptn kaydeden Tekin, 66 yandaym halen bu ii yürütüyorum. Elde ettiim gelirle 7 çocuumu üniversitede okuttum. Ta deirmeni ile un kepekli yaplyor. Kepekli ekmek daha salkl. Herkes için salkldr, tavsiye ediyorum. Doktorlar da tavsiye ediyor. diye konutu.

Ta deirmeninde çalmaya devam edeceini aktaran Tekin, iini çok severek yaptn sözlerine ekledi.

- Babama minnettarz

Mehmet Tekinin Kzltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü olan olu mran Tekin, babasnn ilçede ilk deirmen ustalarndan biri olduunu söyledi.

Babasna teekkür eden Tekin, 6 erkek 3 kz karde olduklarn, 7 kardein okuyarak meslek sahibi olduunu kaydetti.

Tekin, 6 erkek 3 kz kardeiz. Babam eitim açl yaad için bizi okuttu. 7 karde üniversite mezunuyuz. Allaha ükür her birimiz bir konumdayz. Ben de u an bir okul müdürü olarak görevimi sürdürüyorum. Babama minnettarz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git