İşte beceri bu!

Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu bünyesinde oluşturulan 12 kişilik halk oyunları ekibinde yer alan öğrenciler, duymamalarına rağmen ritimlere ayak uydurarak yöresel oyunları öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 27.02.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde Surkent itme Engelliler Ortaokulu örencilerinin istei üzerine Yeniehir Halk Eitim Merkezi bünyesinde yaklak bir yl önce halk oyunlar ekibi kuruldu.

itme engellerine ramen yüksek ritimli eserler eliinde yöresel oyunlar oynamay örenen örencilerin hem sosyallemesi saland hem de özgüvenleri geliti.

Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürü Nuray Hurata, AA muhabirine yapt açklamada, örencilerin halk oyunlar örenme isteine yönelik okul yönetiminden talep aldklarn, bunun üzerine kurs açtklarn söyledi.

Kurs sayesinde iitme engelli örencilerin halk oyunlarn örendiini kaydeden Hurata, örencilerin bu durumdan büyük memnuniyet duyduunu belirtti.

Surkent itme Engelliler Ortaokulu Müdürü Sabahattin Can da iitme engelli örencilerden oluan 12 kiilik halk oyunlar ekibi kurduklarn ifade etti.

Bu çalma sayesinde hem toplumda farkndalk olutuunu hem de iitme engelli örencilerin sosyallemelerini saladklarn anlatan Can, çocuklar ekip ruhu, uyum ve denge içerisinde yöresel oyunlar oynuyor. diye konutu.

- Aileler de çok mutlu

Okulun beden eitimi öretmeni Frat Doan ise örencilerin yöresel oyunlar örenme taleplerini yerine getirmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Örencilerin ilk günlerde ritim konusunda zorluk çektiini anmsatan Doan, örencilerin iyi örenmesi için hareketleri sklkla tekrarladklarn vurgulad.

Doan, öyle konutu:

Örencilerimiz düünlerde halk oyunlarn bilmediklerini, utandklarn, yetersiz kaldklarn bize anlattklarnda çok üzüldük. Bunun üzerine eitim vermeye karar verdik. çok zorluk çekmelerine ramen örenciler yöresel oyunlar örendi. Amacmz çocuklarn sosyallemesi ve ailelerin onlarla gurur duymasn salamak. Aileler de çok mutlu. Aileler, çocuum duymuyor, konumuyor ama oynayabiliyor diyebiliyorlar. Örencilerden böyle bir performans beklemiyorduk fakat zoru baardlar ve onlarla gurur duyuyorum.

- Halk oyunlar sayesinde özgüvenim geliti

Duygularn iaret diliyle anlatan örencilerden dris Cihangir, bir akrabasnn düününde oynayamad için utandn belirterek, Ama artk oynayabiliyorum. çok mutluyum. Halk oyunlar sayesinde özgüvenim geliti. ifadelerini kulland.

Örencilerden Mizgin Daku da öretmenlerinin desteiyle halk oyunlarn örenmekten mutluluk duyduunu, ailesinin de kendisiyle gurur duyduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git